Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Začasni uvoz blaga v Rusijo

     

    Ruski carinski organi pri postopku začasnega uvoza blaga v Rusijo z ATA zvezkom od 1. 1. 2017 dodatno zahtevajo še podroben opis blaga s fotografijami.

    Zaradi boljšega prepoznavanja blaga carinikov na ruski meji, ruska carina zahteva za vse ATA zvezke, poleg informacij, ki so navedene v glavnem seznamu blaga, še podroben opis blaga s fotografijami vseh postavk navedenih v glavnem seznamu.

     Ker je ta dodatna zahteva v nasprotju s 15. členom Istanbulske konvencije in ni v skladu s pravili in praksami vseh drugih državah - članic konvencije, ruska gospodarska zbornica skuša pridobiti pojasnila oz. preklic zahteve s strani ruske carine.

     Vsem, ki boste začasno uvažali blago z ATA zvezkom v Rusijo svetujemo, da v izogib nevšečnostim na ruskih mejnih izpostavah, upoštevate njihova navodila. 

     

    Informacije glede posebnosti pri uvozu blaga v posamezne države so na voljo v zavihku Države.

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/