Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Potrditev lažjega režima za transport v Avstriji

    Avstrijski parlament je sprejel novo ureditev za transport, ki jo je že prej sprejela vlada. Zanjo sta se prizadevala tudi GZS in njeno Združenje za promet. Prijave čezmejnih napotitev v transportu bodo le še "pavšalne", in sicer za 6 mesecev, ter tako neodvisne od konkretne posamezne napotitve. Ob običajnih podatkih bo potrebno v tem času prijaviti (le) aktivnega zaposlenega in registrsko številko vozila. Že ob vstopu v Avstrijo bo potrebno v vozilu zagotoviti dostopnost pogodbe o zaposlitvi oz. ustrezne službene izkaznice v nemškem ali angleškem jeziku ter evidenco delovnega časa. Drugo dokumentacijo pa je potrebno na zahtevo nadzornih organov za zadevni in pretekli mesec posredovati v 14 dneh v nemškem jeziku. Nova ureditev velja od 1. junija 2017. 

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/