Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: ePoreklo blaga

     

    Potrdilo o poreklu blaga (Certificate of Origin) je mednarodni trgovinski dokument, ki pove v kateri državi je bilo blago pridobljeno, proizvedeno ali predelano. Je osnova za določitev carinskih dajatev, orodje za izvajanje ukrepov zunanjetrgovinske politike oz. zunanje politike. Uporablja se tudi za statistiko in označevanje blaga. Včasih je pogoj za prijavo na javna naročila.

     

    V sodelovanju s  CPU vas vabimo na kratek seminar

    e-POREKLO BLAGA

    v petek, 17. 11. 2017 od 12. do 14. ure.

     

    Program

    Na seminarju bo podrobneje predstavljeno področje nepreferencialnega porekla blaga. Med drugim bomo odgovorili na vprašanja, kot so:
    • kaj je potrdilo o poreklu blaga,
    • kdaj se uporablja,
    • katera dokazila so potrebna v postopku pridobitve potrdila,
    • mednarodna razsežnost potrdil,
    • izvedba postopka, itd.


    Predstavljen bo tudi nov sistem elektronskega izdajanja potrdil o poreklu blaga in pridobitve drugih listin, potrebnih v postopkih mednarodnega poslovanja.
    Pogledali bomo praktične primere pridobitve potrdil. Dobrodošla so tudi vaša vprašanja. Konkretne primere lahko obravnavamo tudi individualno po dogodku.

    Komu je delavnica namenjena?

    Seminar z delavnico je namenjen osebam v podjetjih, ki so vključeni v izvozne postopke.

    O predavateljici

    Z vami bo mag. Eva Žontar, vodja oddelka Javne listine pri GZS in članica Mednarodnega odbora za poreklo pri Mednarodni trgovinski zbornici.


    Popusti

    • člani GZS imajo 50 % popusta. (30,00 EUR + 22 % DDV, skupaj 36,60 EUR, označite ob prijavi).

    Kotizacija

    Redna cena delavnice znaša 60,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 73,20 EUR).

    Plačilo kotizacije na seminarju vključuje: udeležbo in učno gradivo in potrdilo o udeležbi. 
    Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje dva dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4007-7308.

    Prosimo, da ob prihodu na seminar predložite potrdilo o plačani kotizaciji. Račun boste prejeli po seminarju. Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.


    Prijava >>>


    Več informacij: 

    Urša Naveršnik

    E. ursa@cpu.si | T: 01 5897 651 | W: www.cpu.si



    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/