Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Začasni uvoz v Tajvan

    CPD China/Taiwan Carnet


     Za začasni uvoz blaga se za 77 držav sveta uporablja mednarodni carinski dokument ATA zvezek (ATA Carnet). Tajvan ni podpisnik te mednarodne konvencije, zato v Tajvanu ATA zvezek ne velja.

    Po sporazumu med Evropsko unijo in Tajvanom se za začasni izvoz, tranzit in začasni uvoz med Tajvanom in državami Evropske unije uporablja CPD China/Taiwan Carnet.

    Obrazec je podoben ATA zvezku, prav tako postopek začasnega izvoza, tranzita in uvoza blaga. Zaradi redke uporabe te zvezke izdajamo samo na oddelku Javne listine v Ljubljani in ne tudi na ostalih regijskih izpostavah GZS, kjer lahko dobite ATA zvezke.

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/