Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Z ATA zvezkom na Svetovno prvenstvo v nogometu 2018 - FIFA World Cup

  V zvezi s prihajajočim Svetovnim prvenstvom FIFA, ki bo potekalo med 14. junijem in 15. julijem 2018 v Rusiji, posredujemo informacije v zvezi s carinskimi postopki:

  Snemalna , športna in druga oprema, ki se uporablja za Svetovno prvenstvo FIFA, se lahko uvozi z ATA zvezki, kot namen uporabe pa se označi profesionalna oprema. Podrobnejša navodila so v prilogah:

  • Carinski priročnik,
  • Seznam subjektov, ki so upravičeni za rokovanje z blagom.

  Priročnik se nanaša na splošne carinske postopke, carinsko deklaracijo in druga vprašanja, povezana z izvajanjem svetovnega prvenstva.

  Ruska carina priporoča, da v primeru začasnega uvoza blaga z ATA zvezkom,  v polje C poleg navedbe glavnega namena uvoza blaga opozori, da se blago uvaža za uporabo na svetovnem prvenstvu FIFA 2018 (npr. Professional equipment - FIFA 2018 World Cup). V ATA zvezkih, ki se uporabljajo za večkratna potovanja, je omenjena opomba navedena samo na ustreznih notranjih listih.

  Opis blaga, kot je navedeno na ATA zvezku, je zadosten za identifikacijo s strani ruske carine. V kolikor je možno, priložite slike blaga, vendar to ni obvezno.

  Priporočljivo je priložiti prevod seznama blaga v ruski jezik.

  Customs Freight Forwarding Manual For The 2018 FIFA World Cup Russia.pdf

  Customs List Of Entities Eligible For Special Customs Procedure At The F....pdf

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/