Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Z ATA zvezkom v Turčijo

    Z ATA zvezkom v Turčijo

                          

    Pri začasnem uvozu blaga z ATA zvezkom v Turčijo potrebujete poleg ostalih dokumentov še USB ključ s seznamom blaga v priloženi tabeliTurška carina bo vsebino prenesla v nacionalni carinski sistem. V nasprotnem primeru zahtevajo plačilo kazni in postopek traja več ur.
    Ker dodatna zahteva ni v skladu smernicami ICC in konvencijo o začasnem uvozu blaga, si ICC prizadeva za odpravo tega pogoja, vendar trenutno priporočamo upoštevanje teh navodil. 

    Turška carina že dlje časa zahteva tudi pooblastilo za osebo, ki ureja postopek z ATA zvezkom. Turška carina ne zahteva pooblastila za pooblaščenca, če ima ta pri sebi dokazilo, da je zaposlen pri podjetju, ki je naveden kot imetnik ATA zvezka. Iz turške zbornice vseeno predlagajo, naj ima pooblaščenec v vsakem primeru s seboj pooblastilo, potrjeno s strani Veleposlaništva Republike Turčije (Livarska 4, SI-1000 Ljubljana, T: 01 236 41 50, E: embassy.ljubljana(at)mfa.gov.tr, http://ljubljana.emb.mfa.gov.tr/).

    Navodila glede uporabe ATA zvezka v Turčiji so v zavihku Države: Turkey.

    GZS, Javne listine

     





    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/