Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu


  Sprememba Zakona o prevozih v cestnem prometu


  Vlada je dne 29. 8. 2019 na 41. redni seji sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu.

  Predlog novele ureja pogoje za uvedbo enotne vozovnice, brezplačne prevoze za študente invalide, vključitev kategoriziranih športnikov v sistem subvencionirane vozovnice, določitev namenskih sredstev enotne vozovnice in nekatere nujne spremembe za podeljevanje koncesij za izvajanje javnega potniškega prometa.

  Spremembe bistveno vplivajo tudi na pogoje za pridobitev licenc za opravljanje prevozov in sicer na področje upravljavcev prevozov, število drugih zaposlenih, prisotnost v podjetju in ustreznost prostorov (člen 32. c).

  Podjetja bodo morala nove pogoje izpolniti v enem letu od uveljavitve tega zakona (člen 36).

  Uveljavitev novega zakona se predvideva do konca tega leta.

  Predlagane spremembe zakona:

  vg_zpcp_podpis.pdf - vg_zpcp_podpis.pdf
  ZPCP_280819VG1_V2.doc - ZPCP_280819VG1_V2.doc

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/