Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Izvozne listine za Katar


    Izvozne listine za Katar

     

    Elektronsko izdana Potrdila o poreklu blaga, ki se lahko preverijo preko spletne povezave, bodo katarski carinski organi sprejeli. V kolikor na potrdilu ne bo ustreznih povezav, bodo potrdila zavrnjena.   Vsa potrdila, ki jih izdamo na Gospodarski zbornic Slovenije, vsebujejo tri možnosti za preverbo:

    Prav tako bodo katarski carinski organi sprejemali le tiste druge listine, potrjene s strani zbornic (npr. izvozne fakture), ki se lahko preverijo preko spletne strani. Ker aplikacija essCert tega ne omogoča, svetujemo podjetjem, ki potrebujejo potrjene listine za Katar, da pridobijo ročno izdane. Zahtevek lahko prav tako oddate preko essCerta, le da označite Natisne zbornica ali pa dokument osebno prinesete v potrditev na vašo najbližjo zbornico.

    Celoten dokument je dostopen na povezavi: Obvestilo katarske zbornice.

    GZS, Javne listine

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/