Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Licence: začasna odjava vozil

   

  Licence: začasna odjava vozil

   

  V času razglašene epidemije lahko prevozniki  pri izdajatelju licenc začasno odjavijo vozilo iz baze licenc ter  po preteku epidemije vozilo ponovno prijavijo brez plačila stroškov postopka.

  Podjetja naj izdajatelja licence obvestijo o odjavi z vlogo (3b) Vloga za odjavo vozila, na katero dopišejo: začasna odjava zaradi korona virusa, original izvod licence pa zadržijo.

  Po ponovni registraciji vozila in predložitvi vloge za ponovno prijavo vozila izdajatelju licence, bo evidentirano isto vozilo na obstoječ izvod licence, brez zaračunanja stroškov postopka. 

  Če vozila ne boste ponovno registrirali ali ga boste izločili iz voznega parka, morate o tem  nemudoma obvestiti izdajatelja licence in vrniti original izvod licence za to vozilo. 

  GZS, Javne listine 

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/