Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Licence: začasna odjava vozil

   

  Licence: začasna odjava vozil

   

  V času izrednih razmer je možno pri izdajatelju licenc začasno odjaviti vozilo iz baze licenc ter vozilo po preteku izrednih razmer ponovno prijaviti v evidenco vozil pri licenci brez plačila stroškov postopka.

  Podjetja naj izdajatelja licence obvestijo o odjavi z vlogo (3b) Vloga za odjavo vozila , na katero dopišejo: začasna odjava zaradi korona virusa.

  Po ponovni registraciji vozila in predložitvi vloge za ponovno prijavo vozil izdajatelju licence, bo evidentirano isto vozilo na obstoječ izvod licence, brez zaračunanja stroškov postopka. 

  Če vozila ne boste ponovno registrirali ali ga boste izločili iz voznega parka, morate o tem  nemudoma obvestiti izdajatelja licence. 

   

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/