Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Vročanje listin v času koronavirusa

   

  Vročanje listin v času koronavirusa 

   

  V skladu z Zakonom o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) (ZZUSUDJZ) (Uradni list RS, št. 36/20 z dne 28. marca 2020) se osebno vročanje dokumentov v upravnih zadevah na podlagi Zakona o splošnem upravnem postopku ne opravlja, razen v nujnih zadevah.

  Listine, kot so licence, potrdila za voznike in druge listine, izdane s strani GZS, oddelka Javne listine,  so nujne za izvajanje pridobitne dejavnosti, s katero se ukvarja posameznik ali gospodarski subjekt, zato bodo še vedno poslane z osebno vročitvijo.

  Ker Pošta Slovenije od 30. 3. 2020 ne dostavlja pošiljk vsak dan, lahko pričakujete večdnevni zamik pri dostavi izdanih listin.

  ***

  Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa od petka, 13. 3. 2020,  ni uradnih ur za osebno pridobitev listin.

  Vloge za licence, dovolilnice in ATA zvezke sprejemamo po e-pošti, izdane listine pa vam bomo poslali po pošti. Vloge za potrdila o poreklu blaga sprejemamo preko aplikacije essCert, kjer si lahko potrdila natisnete sami ali pa vam jih pošljemo po pošti.

  Vloge rešujemo po vrstnem redu prejema. Če potrebujete kakšno informacijo oziroma stanje v kateri se nahaja vaša zadeva vas vljudno prosimo, da pokličete v času uradnih ur ali nam pošljete elektronsko sporočilo.

   

   

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz v cestnem prometu, izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  Licence za prevoze samo v notranjem cestnem prometu, niso vključene v bazo.

  http://nerdcp.gov.si/javni/