Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Poslovanje oddelka Javne listine GZS

    Strankam priporočamo, da se poslužujejo komuniciranja preko e-pošte ali telefona. Osebna obravnava je možna le po predhodni najavi in ob dogovorjenem času.

    ODDAJA VLOG
    Stranke vloge posredujejo po klasični ali elektronski pošti, oddajo v nabiralnik, ki je nameščen pri vhodu v poslovno stavbo GZS-CPU, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana, vloge za izdajo potrdil o poreklu in overitve pa preko spletne aplikacije essCert. 

    Vloge rešujemo po vrstnem redu prejema.
    Ko bo vaša vloga rešena, vas bomo obvestili: za krajše postopke predvidoma naslednji dan oziroma najkasneje v roku treh dni.

    PREVZEM IZDANIH LISTIN
    Izdane listine vam bomo poslali po pošti. Če želite listine prevzeti osebno, to navedite pri oddaji vloge. Ko bo postopek izdaje zaključen, vas bomo obvestili in se z vami dogovorili za točen čas prevzema. 

    SVETOVANJE
    Osebna svetovanja so možna le po predhodnem dogovoru.  

    • Sprejem strank je pri sprejemnem pultu v stavbi GZS-CPU, Kardeljeva ploščad 27a, Ljubljana.
    • Stranke se obravnava posamično.
    • Plačilo storitev je možno le z nakazilom na račun GZS. Plačilo z gotovino ali plačilnimi karticami do nadaljnjega ni možno.
    • Svetujemo vam, da oddate popolne vloge. Nepopolne vloge bodo zavrnjene s pozivom za dopolnitev, dopolnjene vloge pa ponovno vrnjene v čakalno vrsto.

    Vse vloge, osnovne informacije s področja Javnih listin ter elektronski naslovi in telefonske številke so objavljeni na spletni strani www.gzs.si/listine.

    GZS, Javne listine

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/