Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Vpis kode Unije 95 na Potrdila za voznike


    S spremembo 42. člena (ZPCP-2G) je implementirana Direktiva (EU) 2018/645 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 18. aprila 2018 o spremembi Direktive 2003/59/ES o temeljnih kvalifikacijah in rednem usposabljanju voznikov nekaterih cestnih vozil za prevoz blaga ali potnikov in Direktiva 2006/126/ES o vozniških dovoljenjih (UL L, št. 112 z dne 2. 5. 2018, str. 29–41).

    Z omenjeno spremembo lahko vozniki, državljani tretjih držav, tudi s potrdilom za voznike, določenim z Uredbo 1072/2009/ES, dokažejo, da imajo temeljno kvalifikacijo voznika in opravljeno redno usposabljanje, če je v potrdilu v polju za opombe navedena koda Unije »95«.

    Potrdila za voznike, ki nimajo kode Unije »95« in so bila izdana pred 23. majem 2020 (to je skrajni rok za implementacijo) v skladu s 5. členom Uredbe 1072/2009/ES, se sprejmejo kot dokaz o kvalifikacijah do izteka njihove veljavnosti.


    Nova vloga za izdajo Potrdila za voznika, ki ni državljan Evropske unije

    Vlogo in ustrezna dokazila pošljite na e-naslov, naveden na vlogi ter označite, ali vam izdano potrdilo pošljemo po pošti ali ga želite prevzeti osebno.

    GZS, Javne listine

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/