Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Spremljevalec izrednega prevoza


  Spremljevalec izrednega prevoza



  Spremljevalec izrednega prevoza je oseba, ki z osebnim ali kombiniranim vozilom z ustrezno opremo spremlja prevoz tovora izrednih dimenzij.

   

  Vaša priložnost za zaposlitev ali dodaten dohodek!

  Podjetja, ki se ukvarjajo z izrednimi prevozi stalno iščejo spremljevalce prevozov. To je lahko enkratna priložnost za vas za dodaten zaslužek ali novo zaposlitev. Če niste voznik začetnik, imate vozniško dovoljenje B kategorije in niste bili kaznovani za kazniva dejanja s področja varnosti cestnega prometa, se lahko prijavite na 1-dnevni tečaj, ki je pogoj za opravljanje dela spremljevalca izrednega prevoza.

   

  Spremljevalec izrednega prevoza ima pri spremljanju izjemno pomembno in odgovorno nalogo pri celotnem procesu načrtovanja in izvedbe prevoza tovora izjemnih dimenzij. Naloga spremljevalca ni samo spremljanje (vožnja pred ali za) tovora. Pred vsakim spremstvom mora preveriti morebitne ovire na načrtovani poti prevoza, za stalno komunikacijo z voznikom tovornjaka, upravljati svetlobno tablo, …

   

  Več na: https://www.cpu.si/dogodki/spremljevalec-izrednega-prevoza/

   

   

  Fotogalerija





   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/