Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Brexit - od 1. maja 2021

     


    Končali so se postopki za sprejetje sporazuma o trgovini in sodelovanju, ki sta ga EU in Združeno kraljestvo podpisala konec lanskega decembra.

    Dne 30. 4. 2021 so bili izmenjani ratifikacijski instrumenti in s tem izpolnjeni pogoji, da sporazum s 1. 5. 2021 formalno stopi v veljavo. Besedilo pravil o poreklu iz poglavja 2 Naslova I sporazuma v slovenskem jeziku je bilo pravno-lingvistično pregledano, kar pomeni, da slovenska različica besedila navedbe o poreklu iz Priloge 7 ne vsebuje več napak, zato se slovenska različica besedila navedbe o poreklu lahko uporabi za izvoz v Združeno kraljestvo.

    Sporazum o trgovini in sodelovanju med EU in ZK je objavljen v Uradnem listu EU, L 149, 30 April 2021.

    GZS, Javne listine

     

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/