Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Imetniki licenc sporočite številno zaposlenih

     

    Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o licencah za opravljanje prevozov v cestnem prometu velja od 6. 8. 2020.
    Končuje se prehodno obdobje - od 2. 6. 2021 morajo imeti vsi imetniki licenc Skupnosti v celoti izpolnjen pogoj glede minimalnega števila zaposlenih voznikov in minimalnega števila ostalih zaposlenih. 
    Pogoj ne velja za imetnike nacionalnih licenc.

    Pogoj za licenco od 2. 6. 2021:

    (1) Minimalno število zaposlenih voznikov iz drugega odstavka 32.c člena zakona je razmerje med zaposlenimi vozniki in številom vozil, s katerimi razpolaga podjetje, kot je določeno v spodnji tabeli:

     Število vozil Minimalno število zaposlenih voznikov 
     1-2  1
     3-4  2 
     5-6  4
     7-8  6
     9-10  8

     

     (2) Če podjetje razpolaga z 11 ali več vozili, se število zaposlenih voznikov določi po naslednji formuli: število vozil x 0,9 (zaokroženo navzdol na celo število).

    (3) Minimalno število ostalih zaposlenih v podjetju iz drugega odstavka 32.c člena zakona je razmerje med ostalimi zaposlenimi in številom vozil, s katerimi razpolaga podjetje, kot je določeno v spodnji tabeli:

    Število vozil  Minimalno število ostalih zaposlenih 
     1-4  0
     5-10  1
     11-20  2
     nad 20 vozil  3

     

     (4) Število vozil se ugotavlja na podlagi števila veljavnih izvodov licenc Skupnosti, izdanih določenemu podjetju. Štejejo se izvodi licence, izdani za vlečna vozila oziroma samostojna tovorna vozila, brez priklopnikov. K vlogi za izdajo licence Skupnosti se priloži seznam zaposlenih voznikov (ime, priimek, EMŠO) in seznam ostalih zaposlenih (ime, priimek, delovno mesto).

    (5) Če se poveča število izdanih izvodov licence posameznemu podjetju ali če se zmanjša število zaposlenih voznikov ali ostalih zaposlenih, se mora izdajatelju predložiti nov seznam zaposlenih voznikov in seznam ostalih zaposlenih.

    (6) Seznam voznikov in ostalih zaposlenih je določen v Prilogi 2, ki je kot Priloga 2 sestavni del tega pravilnika.

    Imetniki licenc Skupnosti morajo izdajatelju sporočiti sezname zaposlenih na predpisanem obrazcu. 


    V celoti izpolnjen obrazec 
    Seznam zaposlenih ali Seznam zaposlenih.pdf pošljite na naslov GZS - Javne listine, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana.
    Ustrezno število zaposlenih je pogoj za licenco.

    GZS, Javne listine

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/