Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: 8.12.: Uvrščanje blaga v carinsko tarifo

    UVRŠČANJE BLAGA V CARINSKO TARIFO

    sreda, 8. december 2021, od 9.00 do 12.00

    CPU, dvorana Sava (oz. preko spletne aplikacije zoom)

    Prijava

    Vsi carinski postopki se začnejo z uvrstitvijo blaga v carinsko tarifo. Zato je seminar primeren za vse, ki ste vključeni v izvozno-uvozne postopke.

    Pravilna uvrstitev blaga po carinski tarifi je osnovni pogoj za obravnavo blaga v nadaljnjih carinskih postopkih. Na to je vezan pravilen obračun carinskih dajatev, protidampinških dajatev, izračun kvot, opustitev, DDV-ja, kmetijskih subvencij in drugega.

    Seminar je tokrat še bolj aktualen, saj bo v letu 2022 zaradi uskladitve z novim harmoniziranim sistemom spremenjenih več tarifnih oznak.

    Predstavljene bodo osnove porekla blaga, ki vplivajo na možnost uvoza blaga v tretje države in na višino uvoznih dajatev, ter možnost začasnega uvoza blaga brez plačila uvoznih dajatev.

    Na seminarju boste izvedeli tudi, kako deluje carinska tarifa, kako se blago uvršča v carinsko tarifo in kako vam pri tem lahko pomaga carina, ter spoznali poreklo blaga in ATA zvezke.

    Izobraževanje bo potekalo s predstavitvijo primerov iz prakse. Dobrodošla so tudi vaša vprašanja.

    Urnik seminarja:
    9.00 – 11.00 Uvrščanje blaga v carinsko tarifo (Mohor Slatner)
    odmor 11.00 – 11.15
    11.15 – 12.00 Osnove določitve porekla blaga in začasni izvoz (Eva Žontar)


    Komu je seminar namenjen?
    Seminar je namenjen osebam v podjetjih, ki so vključeni v izvozne postopke, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja, še posebej je udeležba priporočljiva za podjetja, ki izvažajo na tretje trge.


    Predavatelja
    Mohor Slatner, oddelek za tarifo, FURS, in mag. Eva Žontar, GZS.


    Kotizacija
    Redna cena seminarja znaša 160,00 EUR + 22 % DDV (skupaj 195,20 EUR).
    Popusti:  člani GZS imajo 20 % popusta (128,00 EUR + DDV, skupaj 156,16 EUR, označite ob prijavi).


    Plačilo kotizacije na seminarju vključuje: udeležbo in učno gradivo in potrdilo o udeležbi. 
    Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje tri dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun CPU-GZS: NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4008-8589.
    Račun boste prejeli po seminarju. Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

    • Dodatne informacije: Urška Kavčič Rihar / T: 01 5897 652 / E: urska.kavcic-rihar@cpu.si

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/