Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Vietnam


     

    Vietnam je bil sprejet v ICC-jevo garancijsko verigo ATA zvezkov

     

    Od 1. maja 2022 boste lahko blago začasno uvozili z  ATA zvezkom tudi v Vietnam, 79 državo podpisno Mednarodne konvencije o začasnem uvozu.

    P
    odročje uporabe ATA zvezka je omejeno na začasni izvoz blaga za predstavitve na razstavah, sejmih, srečanjih in podobnih vrstah dogodkov.

    ATA zvezek (ATA Carnet) je mednarodna carinska listina, ki omogoča dajatev in davka prost začasni uvoz blaga za obdobje do enega leta. Še posebej je uporaben za podjetja, ki želijo začasno uvažati blago v tretje države in potencialnim kupcem predstaviti vzorce ali razstavljati na sejmih. ATA zvezki povečujejo priložnosti za podjetja z zmanjšanjem carinskih postopkov in zmanjševanjem velikih depozitov.

     Več informacij

    GZS, Javne listine

     

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/