Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Mobilnostni sveženj – pomembni datumi v 2022


  Mobilnostni sveženj – pomembni datumi v 2022

   


  2. februarja 2022 bodo začela veljati pravila o napotitvah voznikov, ko bo za določene vrste prevoza (npr. kabotaža) prevoznik moral preko sistema IMI vložiti deklaracijo o napotitvi.

  21. februarja 2022 se začnejo uporabljati in nadzirati naslednja pravila o kabotaži in vrnitvi vozila v domačo državo:

  Kabotaža: Ohranila so se veljavna pravila glede dolžine kabotaže in števila dovoljenih operacij (3 prevozi v 7 dneh v gostujoči državi). Dodatno je predpisano obdobje mirovanja na 4 dni mirovanja (4 dni ni dovoljeno ponovno opravljanje kabotaže z istim vozilom v gostujoči državi članici).

  Vrnitev vozila: Uveljavlja se obvezna vrnitev vozila v državo članico sedeža podjetja, in sicer v največ 8 tednih po odhodu iz matične države.

  Od 21. maja 2022 bo potrebna licenca za lahka tovorna vozila za prevoz blaga (nad 2,5 tone največje dovoljene mase). Več>>>


   

  Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/