Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  V Združeno kraljestvo po 1. 1. 2022

   

  V Združeno kraljestvo z ATA zvezkom

   

  Zahteve za prevoznike (špediterje) od 1. januarja 2022:

  Storitev prevoza tovornih vozil (The goods vehicle movement service (GVMS)
  Vsi prevozniki, ki vstopajo v Združeno kraljestvo ali iz njega preko katerega koli pristanišča, se bodo morali registrirati za storitev GVMS, da bodo svoje blago prepeljali preko carine. Številko ATA zvezka je treba vpisati v polje »Declaration Reference« na GVMS obrazec. To je potrebno samo za vozila, ki uporabljajo tovorno pot (tj. tovorna vozila nad 7,5 t itd.), izpolniti pa ga je treba za prazna in polna vozila. Vozila, ki vozijo po potniški poti (tj. avtomobili in majhni kombiji) NE potrebujejo GVM.

  Pristanišče Harwich

  Od 1. januarja 2022 bodo morali prevozniki, ki prečkajo tovorni terminal, pred prihodom v pristanišče vložiti zahtevo za carinjenje (Customs Clearance Request). Obrazec C21 bo omogočal prevoznikom, ki nimajo dostopa do carinskega sistema Združenega kraljestva, da  vložijo zahtevo (upoštevajte, da za pošiljke prek Calaisa in Dunkerqueja ni treba vložiti te zahteve).

  Več >>>

  GZS, Javne listine

   

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/