Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Napotitev voznikov

   

  Nova pravila o napotitvi voznikov v cestnem prometu (Direktiva 2020/1057 https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A32020L1057 ), sprejeta julija 2021 kot del paketa mobilnosti, so se začela uporabljati 2. februarja 2022.
  Komisija EU je oblikovala večjezični portal za cestne prevoznike, ki morajo upoštevati ta nove pravila. Portal je dosegljiv na povezavi
  https://transport.ec.europa.eu/transport-modes/road/mobility-package-i/posting-rules_en

  Na portalu je omogočeno, da izdelate izjavo o napotitvi, ki jo mora imeti voznik ob začetku izvajanja napotitve. Obrazec je standardiziran in ga izdelate v javnem vmesniku, ki je povezan z informacijskim sistemom za notranji trg (IMI).

  Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/