Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: 17.4.: Carinska vrednost blaga

    Carinska vrednost je eden izmed elementov za določanje uvoznih dajatev in drugih ukrepov trgovinske politike.

    Tema seminarja bo praktični vidik določanja carinske vrednosti blaga v smislu vključevanja in izključevanja stroškov, ki nastanejo pri uvozu blaga, saj se carina in DDV obračunata na podlagi carinske vrednosti.

    Seminar je namenjen osebam, ki delujejo na področju uvoza blaga iz tretjih držav, kakor tudi za tržnike, da se seznanijo s carinsko vrednostjo blaga in njenim vplivom na poslovanje.

    Predavateljica Liljana Jordan aktivno sodeluje v izobraževanju glede carinske vrednosti blaga za zaposlene v finančni upravi kot tudi v gospodarstvu. Kot predstavnica Slovenije sodeluje na sestankih Sekcije za carinsko vrednost v EU.

    Člani GZS lahko uveljavljate 20 % popust.

    Več o dogodku

    Prijava na seminar


    Dodatne informacije: Urška Kavčič Rihar / T: 01 5897 652 / E: urska.kavcic-rihar@cpu.si

     


     

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/