Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: 6.- 7.6.2023: Webinar o poreklu blaga

    enter za poslovno usposabljanje

    Na seminarju bodo pojasnjeni osnovni pojmi s področja porekla blaga. Vse bo temeljilo na praktičnih primerih.

    Seminar je namenjen osebam, ki se pri svojem delu prvič srečujejo s preferencialnim poreklom blaga oziroma osebam, od katerih se zahteva, da to področje poznajo, vendar pri svojem delu še niso čisto sigurni in bi radi utrdili svoje znanje. Seminar je namreč zasnovan tako, da se uvodoma razčistijo osnovni pojmi, na podlagi katerih se v nadaljevanju znanje nadgrajuje in zaradi lažjega razumevanja zaključi s praktičnimi primeri.

     Število mest je zato omejeno. Upoštevali bomo vrstni red prijav.

    Več o webinarju

    Prijava na webinar

    Na seminarju bodo predstavljene predvsem aktualne novosti na področju preferencialnega porekla blaga.

    V okviru prehodnih PEM pravil o poreklu blaga bodo predstavjene bistvene razlike med obstoječimi in prehodnimi PEM pravili ter spremembe Izvedbene uredbe Komisije (EU) 2015/2447, ki se nanašajo na notranji trg EU, sestavljanje izjave dobavitelja in prehajanje med dvema različnima sklopoma pravil o poreklu.

    Seminar je namenjen osebam v podjetjih, ki so vključeni v izvozne postopke, ki delujejo na področju mednarodnega poslovanja, še posebej je udeležba priporočljiva za podjetja, ki izvažajo na tretje trge.

    Več o webinarju

    Prijava na webinar

    Članu GZS priznamo 20% popust na kotizacijo.

    Dodatne informacije: Urška Kavčič Rihar/ T: 01 5897 652 / E: urska.kavcic-rihar@cpu.si

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/