Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: 7.6.: Usposabljanje za rokovanje z dovolilnicami

  Usposabljanje za rokovanje z dovolilnicami

  Ljubljana, CPU-GZS, 7. junij 2023, od 9.00 do 13.30

  Usposabljanje bo sestavljeno iz teoretičnega dela in delavnice: predstavitev vsebine dovolilnic ter uporaba, delo na konkretnih primerih predavatelja ter primerih iz vašega podjetja.

  Dovolilnica je javna listina, s katero se dovoljuje pristop vozilu, registriranemu zunaj Slovenije, na ceste v Sloveniji in vožnja po njih ter vozilu, registriranemu v Sloveniji, pristop na ceste v državi, katere organ je izdal dovolilnico in vožnja po njih. Namen dovolilnic je regulacija mednarodnega cestnega prevoza. Države so predvsem z uvedbo dovolilnic pridobile možnost kontrole opravljenih prevozov blaga tujih prevoznikov na svojem ozemlju in domačih prevoznikov na tujem ozemlju. Prevoznik potrebuje dovolilnico za prevoz blaga v države, kjer je prevoz dovoljen samo na njihovi podlagi. Med državami članicami EU dovolilnice niso potrebne.

  • Cilj: usposobljenost zaposlenih za samostojno in zakonsko ustrezno rokovanje z dovolilnicami.
  • Predavatelja: strokovnjaka s področja izdaje dovolilnic in nadzora: Špela Urh, svetovalka GZS, predstavnica izdajatelja dovolilnic in Anton Kmetič, FURS, predstavnik nadzornega organa.
  • Gradivo: Udeleženci bodo nekaj dni pred seminarjem dobili gradivo (PPT predstavitev) in primere dovolilnic, ki se bodo reševali v okviru usposabljanja.
  • Udeleženci prejmejo certifikat o usposabljanju

  Vsebina predstavitve:

  • Pravna ureditev prevozov v cestnem prometu
   • Mednarodni prevozi blaga v cestnem prometu
   • Pogoji za opravljanje dejavnosti cestnega prevoza v EU
   • Režimi prevozov med RS in tretjimi državami ter med RS in državami članicami EU, prevozi med EU in ZK
  • Vrste bilateralnih dovolilnic in CEMT dovolilnice in kontrola dovolilnic s strani prejemnikov in pošiljateljev blaga 
   • Vrste bilateralnih dovolilnic (T,B,TD,UN) – preglednica
   • Uporaba CEMT dovolilnic in dokumenti, ki morajo biti v vozilo
   • Kontrola dovolilnic, ki jo mora izvesti podjetje
  • Nadzor podjetij, ki izvajajo nadzor nad dovolilnicami tujih prevoznikov s strani IRSI ali FURS
  • Reševanje primerov

  Komu je seminar namenjen?
  Seminar je namenjen podjetjem, katerim prevozniki iz tretjih držav dostavljajo blago in morajo pri prevzemu blaga rokovati z dovolilnicami.


  Predavatelji
  Špela Urh,  svetovalka v  oddelku Javne listine pri Gospodarski zbornici Slovenije, izdajateljica dovolilnic in CEMT dovolilnic
  Anton Kmetič,  je poznavalec carinske zakonodaje ter postopkov v zvezi z izvajanjem carinskih postopkov in je vodja Sektorja za carine pri FURS Finančni urad Novo mesto


  Kotizacija
  Redna cena webinarja  znaša 180,00 eur + ddv (219,60 z ddv)
  Člani GZS imajo 20 % popusta: 144,00 eur+ ddv (175,68 z ddv).
  Plačilo kotizacije na seminar vključuje: udeležbo in učno gradivo ter potrdilo o udeležbi.
  Prosimo, da kotizacijo za seminar poravnate najpozneje tri dni pred začetkom dogodka na transakcijski račun NLB d.d., Ljubljana, SI56 0201-1001-4816-764, sklic: 4008-8594.


  Račun boste prejeli po seminarju. Odjave sprejemamo najkasneje 3 delovne dni pred seminarjem. V tem primeru vam kotizacijo vrnemo v celoti. Pri odjavah po tem roku ali neudeležbi, kotizacijo zadržimo v celoti. V primeru premajhnega števila udeležencev si pridržujemo pravico do odpovedi seminarja. V tem primeru vam vnaprej vplačano kotizacijo vrnemo.

  Fotogalerija

   

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/