Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Posebno obvestilo: Izrael

    Podaljšanje tujih ATA zvezkov v Izraelu – vojna 7. 10. 2023

    Glede na izzive, s katerimi se soočajo imetniki tujih ATA zvezkov pri ponovnem izvozu blaga iz Izraela, se je izraelska carina odločila za podaljšanje roka za ponovni izvoz blaga iz Izraela za vse ATA zvezke, ki se trenutno nahajajo v Izraelu in jim rok za ponovni izvoz poteče med 8. 10. 2023 in 30. 11. 2023.

    -          Za vsak ATA zvezek se rok za ponovni izvoz avtomatično podaljša za tri (3) mesece po poteku veljavnosti zvezka.

    -          To podaljšanje velja za vse ATA zvezke, (1) katerih blago se trenutno nahaja v Izraelu in (2) je prvotni rok za ponovni izvoz med 8. 10. 2023 in 30. 11. 2023.

    -          Vloga za podaljšanje roka ni potrebna.

    -          Podaljšanje ne velja za zvezke, katerim je bil rok za ponovni izvoz predhodno že podaljšan. Za blago, ki je trenutno v Izraelu z nadomestnimi ATA zvezki (Replacement ATA Carnets) in jim veljavnost poteče med 8. 10. 2023 in 30. 11. 2023, se bo podaljšanje obravnavalo za vsak primer posebej.  V teh primerih kontaktirajte zbornico, ki vam je zvezek izdala in pišite na:  MaliL@chamber.org.il.

     Navodila bomo posodabljali glede na informacije prejete s stani Izraelske gospodarske zbornice oz. Mednarodne trgovinske zbornice.

     GZS, Javne listine
    3. 11. 2023

     

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/