Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Karnet za motorna vozila

    Carnet de Passages en Duane - Karnet je carinski dokument, ki se še zahteva v določenih državah Afrike, Azije, Južne Amerike kot tudi v Avstraliji in Novi Zelandiji za začasni uvoz cestnih motornih vozil brez plačila carinskih dajatev. Uporablja se lahko za več držav v času veljavnosti in velja največ eno leto. Karnet ne predstavlja zavarovanja za motorno vozilo.

    Karnete za motorna vozila v Sloveniji izdaja AMZS v Ljubljani.

    Osnova za izdajo karneta so carinske konvencije organizacije Združenih narodov (1954 in 1956). Karnet izdajata mednarodni organizaciji AIT - Alliance Internationale de Tourisme in FIA - Federation Internationale de l'Automobile, katerih članica je Avto-moto zveza Slovenije (AMZS). S karnetom izdajatelj jamči, da bodo, v primeru zahtevka carinskega organa, plačane carinske dajatve in pristojbine, če se motornega vozila ne bo izvozilo iz države v roku, navedenem v karnetu. Voznikom priporočamo, da se pred potovanjem pravočasno pozanimajo, če je za državo, kamor so s svojim vozilom namenjeni, potreben AIT/FIA karnet.

    Več informacij >>>

    GZS, Javne listine

     

     

     

    Fotogalerija





     

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/