Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Trgovinski sporazumi EU

  Arhiv: WEBINAR: Poreklo blaga – 20. 11. 2023

  Na seminarju bodo predstavljene osnove glede določitve porekla blaga, tako za preferencialno kot tudi za nepreferencialno poreklo, pravna podlaga ter uporaba v praksi.

  Trgovinske ovire s Turčijo

  Posebno obvestilo: Izrael

  Glede na izzive, s katerimi se soočajo imetniki tujih ATA zvezkov pri ponovnem izvozu blaga iz Izraela, se je izraelska carina odločila za podaljšanje roka za ponovni izvoz blaga iz Izraela za vse ATA zvezke, ki se trenutno nahajajo v Izraelu in jim rok za ponovni izvoz poteče med 8. 10. 2023 in 30. 11. 2023.

  Glas gospodarstva TRANSPORT

  Vabljeni k branju.

  Digitalni ATA zvezek

  Video predstavitve digitalnega ATA zvezka.

  Začasno potrdilo za voznike

  Podaljšan je začasni ukrep, na podlagi katerega lahko GZS izdaja Potrdila za voznike, ki niso državljani EU, na podlagi potrdila o prejeti vlogi za podaljšanje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo izdanega s strani Upravne enote.

  Arhiv: TEHNIČNE TEŽAVE

  Listine bodo izdane z zamikom!

  essCert: zamenjava gesla

  Zaradi varnostnih ukrepov moramo vsi uporabniki spletne aplikacije essCert spremeniti geslo v močnejše.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER LICENC


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/