Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Sporazum o prosti trgovini med EU in Novo Zelandijo

  Sporazum o prosti trgovini med EU in Novo Zelandijo je bil objavljen v Uradnem listu EU L, 2024/866, z dne 25.3.2024 in je začel veljati 1. 5. 2024. Pravila o poreklu in postopki glede porekla se nahajajo v Poglavju 3 navedenega sporazuma.

  Arhiv: 8.5.: Seminar POREKLO BLAGA v Novi Gorici

  Vabimo vas na seminar na temo POREKLO BLAGA, ki bo 8.5.2024 na sedežu Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica, Sedejeva 2A, 5000 Nova Gorica. Z nami bosta strokovnjakinji Ana Maček in mag. Eva Žontar.

  Novi državi vključeni v ATA sistem

  Z veseljem vam sporočamo, da se v mednarodno garantno mrežo ATA zvezkov vključujeta dve novi državi.

  JOKER OUT - Prvi uporabili digitalni ATA zvezek

  Čestitamo 𝘀𝗸𝘂𝗽𝗶𝗻𝗶 𝗝𝗼𝗸𝗲𝗿 𝗢𝘂𝘁, 𝗽𝗿𝘃𝗶𝗺 𝘂𝗽𝗼𝗿𝗮𝗯𝗻𝗶𝗸𝗼𝗺 𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹𝗻𝗲𝗴𝗮 𝗔𝗧𝗔 𝘇𝘃𝗲𝘇𝗸𝗮 𝘃 𝗦𝗹𝗼𝘃𝗲𝗻𝗶𝗷𝗶!

  12.6.: Poreklo blaga, v živo na CPU-GZS

  Na seminarju bodo predstavljene osnove glede porekla blaga: kako se določa, kdaj je to pomembno in kakšne posledice ima v mednarodni trgovini. Predstavljeno bo preferencialno in nepreferencialno poreklo. Izvedeli boste, kje dobite pomembne informacije za določitev porekla in s kakšnimi dokumenti se dokazuje.

  Zakon o prevozih v cestnem prometu

  Objavljen je Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2I).

  Začasno potrdilo za voznike

  Podaljšan je začasni ukrep, na podlagi katerega lahko GZS izdaja Potrdila za voznike, ki niso državljani EU, na podlagi potrdila o prejeti vlogi za podaljšanje enotnega dovoljenja za prebivanje in delo izdanega s strani Upravne enote.

  Arhiv: 19.3., Koper: seminar Poreklo blaga

  Vabimo vas na seminar na temo POREKLO BLAGA, ki bo 19. 3. 2024 na sedežu Primorske gospodarske zbornice, Ferrarska ulica 2, Koper.

  Usposabljanje za rokovanje z dovolilnicami

  Vam prevozniki iz tretjih držav dostavljajo blago in morate pri prevzemu blaga rokovati z dovolilnicami?

  Arhiv: 11.3.: Carinsko poslovanje – v živo na CPU-GZS

  Vabimo vse, ki delujete na področju izvoznih in uvoznih carinskih postopkov. Carinsko poslovanje je kompleksno področje, ki se nenehno spreminja, zato je seminar namenjen izkušenim delavcem kakor tudi novincem.

  NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


  Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
  podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

  http://nerdcp.gov.si/javni/