Pregled plana dela za leto 2019 in pregled panoge za leto 2017/2018. Potrditev tradicionalnih dogodkov (ocenjevanje pekovskih izdelkov, organizacija Festivala kruha v Ljubljani) in priprave na organizacijo AIBI kongresa 2021, ki bo potekal na Bledu. Člani Sekcije so oblikovali delovno skupino za področje Izbrane kakovosti in se dogovorili o poteku reševanja problematike zaradi prepovedi vračil svežih pekovskih izdelkov iz trgovin.
Predstavniki sektorskih odborov, ki so vključeni v shemo »Izbrana kakovost« so obravnavali zahtevo Evropske komisije po notifikaciji vseh obstoječih specifikacij shem kakovosti. Po potrebi bodo posamezni kriteriji specifikacij dodatno obrazloženi ali dopolnjeni.
Redni sestanek.
GZS-ZKŽP je gostila predstavnike Pomurskega tehnološkega parka. Namen sestanka je bil pregled aktivnosti delovnega paketa, ki zajema pilotne aktivnosti za podjetja s področja mehatronike, designa, varnosti in označevanja. GZS-ZKŽP bo gostila zaključno konferenco projekta I-CON, ki bo maja 2019.
Novinarska konferenca pred Dnevom slovenske hrane in Tradicionalnem slovenskem zajtrku, ki bosta v petek, 16. 11., je bila posvečena pomenu ohranjanja zdravih tal za oskrbo s kakovostno slovensko hrano.
Letošnja strokovna ekskurzija Sekcije proizvajalcev krmil je potekala od 13. do 15. novembra. Ekskurzije so se udeležila vsa podjetja, ki so člani Sekcije ter predstavniki MKGP, KIS in BF. Obiskali smo sejem Eurotier, ki je vodilni sejem s področja živinoreje. Na sejmu so bile predstavljene reprodukcijske tehnologije, različni načini vzreje živali, področje proizvodnje krmil, tehnologije krmljenja živali ter ostale s kmetijstvom povezane vsebine.
Poteka je sestanek z vodjo področja inovativnosti na GZS na temo postopka zaščite blagovne znamke.
Na sestanku širše delovne skupine za šolsko shemo je na podlagi priporočila EK potekal sestanek o možnosti nadgraditve preverjanja cen sadja, zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov, ki so vključeni v šolsko shemo.
Predstavitev predloga zasnove in izvedbe Festivala odličnih pekovskih izdelkov s predstavnico agencije FaBulatorij d.o.o.
V okviru projekta EIT FOOD HUB je potekal dogodek z naslovom DEMO DAY, kjer so se predstavili štirje finalisti. Uvodni del dogodka je bil namenjen predstavitvam trendov in inovativnosti, aktivnostim deležnikov na področju tehnološkega razvoja, prenosa znanja in podjetništva. Sledile so 3-minune predstavitve vseh start-upov in vprašanja strokovne komisije.