Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Piščančje meso – pregled trga

Povprečna cena piščančjega mesa je v 39. tednu v EU znašala 185,75 €/100 kg, kar je 0,8 % manj kot prejšnji teden, 0,04 % manj kot prejšnji mesec in 0,2 % manj kot prejšnje leto. Cena piščančjega mesa je v ZDA znašala 137,87 €/100 kg, v Braziliji pa 99,70 €/100 kg.

Arhiv: Goveje meso – pregled trga

Povprečna cena govejega mesa je v 39. tednu v EU znašala 355,9 €/100 kg, kar je 0,2 % več kot prejšnji teden, 0,2 % več kot prejšnji mesec in 5,0 % manj kot prejšnje leto.

Arhiv: Usposabljanje KOC HRANA 2 (TZ)

Potekali so dogovori z mag. Tatjano Kadunc glede izvedbe usposabljanja za predstavnike podjetij v sklopu projekta KOC HRANA 2.

Arhiv: Razvoj inovacijske kulture na GZS (PMD)

Ustanovljena je bila nova projektna skupina za spodbujanje inovacij na GZS. Prvi sestanek je potekal v luči načrtovanja aktivnosti v novem koledarskem letu.

Arhiv: Delovna skupina za razvoj podeželja (NBK)

Na MKGP je potekal sestanek članov delovne skupine, kjer smo bili seznanjeni z osnutkom sprememb SKP po 2021. MKGP nam je predstavil odrta vprašanja, poseben poudarek pa smo dali biogospodarstvu v okviru SKP.

Arhiv: Zemljiška zakonodaja (TZ, NBK)

Na MKGP smo se s predstavniki Združenja kmetijskih podjetij udeležili sestanka na temo zemljiške politike.

Arhiv: Aktivnosti združenja za prehranska dopolnila (TZ, PMD)

S predsednico Združenja za prehranska dopolnila je potekal usklajevalni sestanek za opredelitev jesenskih aktivnosti združenja, vezano na aktualne teme sektorja.

Arhiv: Sestanek s predstavnikom Pomurskega tehnološkega parka glede projekta I-CON (PMD, MO)

Z vodilnim partnerjem projekta I-CON, so potekala usklajevanja glede oddaje zaključnega poročila za projekt. Pogovarjali smo se tudi o možnosti vključevanja SRIP HRANA v aktualne aktivnosti Pomurskega tehnološkega parka.

Arhiv: Sestanek na temo SRIP HRANA (TZ, PMD)

S predstavnikom MGRT je bil izveden pregled aktivnosti SRIP HRANA ob zaključku 2. faze. Prav tako smo bili obveščeni o pogojih vstopa partnerstva v 3. fazo.

Arhiv: Program Qualify (JR, BL)

Udeležili smo se prvega sestanka projektne skupine Qualify projekta o potvorbah živil.