V predstavitvi je predstavljena zakonodaja, ukrepi za zmanjšanje prisotnosti omenjenih spojin, analizne metode in rezultati analiz vsebnosti 3-monokloropropan-1,2-diola in glicidola v vzorčenih predelanih živilih.
Potekal je sestanek s potencialnim članom. Na sestanku smo predstavili aktivnosti delovanja GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij.
Potekala je uvodna konferenca projekta Kompetenčnega centra za kadre Tovarne prihodnosti, kjer so bili predstavljeni kompetence prihodnosti, praktični pristopi industrije 4.0 in način razvoja kadrov v tehnoloških podjetjih.
Izvedli smo delavnico za predstavnike javnih zavodov. Namen delavnice je bil usposobiti udeležence, da preko aplikacije Katalog živil za javno naročanje oblikujejo vse sklope za objavo na portalu javnih naročil in izvedejo povpraševanje za izločene sklope.
Potekala je delavnica po metodologiji Design Thinking za pripravo krovnih zavez živilske industrije.
Člani Sveta za promocijo so se seznanili s finančnim poročilom o izvedbi tri letne kampanje Naša super hrana ter doseženimi rezultati meritev javnega mnenja. V naslednjem programskem obdobju se bo izvajala promocija za sektorje sadja, mleka in goveje ter perutninsko meso. Med drugim so bila v obravnavi tudi izhodišča za razpravo o spremembi Zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov.
Potekal je sestanek z namenom oblikovanja scenarija nadaljnjega delovanja bioplinarn, vezan predvsem na energetsko in okoljsko politiko.
V okviru projekta Bridge2Bio smo se sestali projektni partnerji, ki smo aktivni v delovnih nalogah ovrednotenje in karakterizacija biomase. Na sestanku smo poročali o napredku ter se uskladili za enotni pristop pri prikazovanju podatkov.
Na videokonferenci smo usklajevali sporazum o delovanju medregijskega partnerstva Smart Sensors 4 Agri-food, ki ga bodo vsi redni člani podpisali do konca leta. GZS-ZKŽP v partnerstu zastopa Slovenijo, skupaj pa je udeleženih 14 evropskih regij.
Na UVHVRV je potekal je sestanek na temo ukrepov za obvladovanje APG.