Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Priprave na Veliki spomladanski živilski seminar SRIP HRANA (JR)

Potekal je sestanek s predstavnico Zdravstvene fakultete, UL, glede izbora predstavitvenih prispevkov za Veliki spomladanski živilski seminar, ki bo namenjen 4. fokusnemu področju SRIP HRANA (Higiena, varnost in kakovost hrane).

Arhiv: Potencial biogospodarstva v Sloveniji (PMD, DZ)

Na Biotehniški fakulteti, UL, je potekal sestanek partnerjev projekta na temo biogospodarstva v Sloveniji »Premostitev vrzeli v biogospodarstvu: od gozdne in kmetijske biomase do inovativnih tehnoloških rešitev«.

Arhiv: Sestanek sadjarjev pri ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (TZ, NBK)

Pri ministrici za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je potekal sestanek Sekcije sadjarstva o aktualnih temah. Izpostavili smo Izbrano kakovost za sadje, nove trge in vzpostavitev bilateralnih sporazumov, sezonsko delo, zmanjševanje površin v navezavi s KOPOP in investicijskimi ukrepi, nove škodljivce, organizacije proizvajalcev, spremembo subvencioniranja pridelave, intervencijski umik jabolk ter raziskave in razvoj v sadjarstvu.

Arhiv: Novinarska konferenca: Ali je prehranska varnost Slovencev ogrožena? (TZ, NBK, TG)

Na GZS- ZKŽP je potekala novinarska konferenca z naslovom "Ali je prehranska varnost Slovenije ogrožena?". Predstavljene so bile dobre prakse slovenskih kmetijskih podjetij in kaj bi predlagana sprememba zakonodaje na področju kmetijskih zemljišč pomenila za samooskrbo in prehransko varnost Slovenije.

Arhiv: Izobraževanje: okoljski odtis izdelkov (TB, TG, NBK)

V okviru projekta PEFMED smo za predstavnike proizvajalcev krmil izvedli usposabljanje na temo okoljskega odtisa izdelkov in širše problematike. Dotaknili smo se metode za izračunavanje okoljskega ter socio-ekonomskega odtisa, problematike razširjene odgovornosti proizvajalcev ter izpusta toplogrednih plinov.

Arhiv: Novinarska konferenca »Inovativne rešitve za informirane odločitve« (DZ)

Na Visoki šoli za storitve je na novinarski konferenci potekala predstavitev mobilne aplikacije »Veš kaj ješ?«, ki je bila razvita v sodelovanju z Inštitutom za nutricionistko, Inštitutom Jožef Stefan ter Zvezo potrošnikov Slovenije.

Arhiv: Predstavitev Kataloga živil študentom BF (KJ)

Izvedla se je predstavitev delovanja aplikacije Katalog živil za javno naročanje, ki jo bodo študentje uporabili pri izvedbi projekta z naslovom » Veselim se šolskega kosila«. Projekt se bo izvajal v okviru ŠIPK (Študentski inovativni projekti za družbeno korist).

Arhiv: Konferenca Boosting Innovation (TZ, MO)

Na Ekonomski fakulteti, UL, je potekala konferenca s področja inovacij v organizaciji Evropske komisije in SBRA. Glavna tema dogodka je bila spodbujanje digitalizacije v gospodarstvu.

Arhiv: Platforma za odgovorno pitje (TZ, PMD)

Na GZS je s predstavniki Združenja slovenskih pivovarn in podjetja Mediade potekal sestanek na temo aktivnosti v okviru platforme za odgovorno pitje.