Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

Arhiv: Študijski obisk (KJ, MO)

Na dvodnevni delavnici v Kapfenbergu so bili predstavljeni uspešni primeri povezovanja podjetij v klastre, sledil pa je še študijski obisk visoko tehnološkega podjetja, ki je vključeno v enega izmed predstavljenih klastrov. Tema delavnic je bila med drugim tudi pametna specializacija ter izboljšanje njene uspešnosti.

Arhiv: Seja strateškega sveta za KP (TZ)

prosim napiši

Arhiv: Skupščina Sekcije SEBAP (TZ, PMD)

Potekala je letna skupščina Sekcije SEBAP. Potrjeno je bilo poročilo o delu v 2018, plan dela za 2019 in razrez prispevkov 2019. V okviru razprave smo obravnavali vse aktualne teme sektorja (embalaža, koncesije, zaveze odgovornosti idr.)

Arhiv: Posvet Agrobiznis: Izzivi in priložnosti v živinoreji in mesnopredelovalni industriji (NBK)

Projekcije evropske komisije do leta 2030 kažejo, da se bo skupna poraba mesa v EU zmanjševala. Do leta 2030 se bo zmanjšala poraba svinjine, manjša bo tudi prireja govejega mesa, večja pa prireja ovčjega in kozjega mesa. Močno naj bi se povečala le poraba in prireja perutninskega mesa v Evropi. Raslo naj bi tudi svetovno povpraševanje po perutninskem mesu, s tem pa tudi izvoz.

Arhiv: Obisk podjetja Jata Emona (NBK, TB)

S predstavniki podjetja smo obravnavali odprte točke na področju energetske učinkovitosti.

Arhiv: Rural Development Innovation Week (BR)

Udeležili smo se letne ERIAFF konference in Delovnega odbora S3 tematske platforme za agroživilstvo. V okviru platforme smo dosegli sprejetje ZKŽP in s tem Slovenije na nacionalnem nivoju v medregijsko partnerstvo Smart Sensors for Agri-Food. Predstavljeni so bili tudi dosežki in prihodnji načrti obstoječih medregijskih partnerstev.

Arhiv: Sestanek (TZ)

prosim napiši

Arhiv: Skype sestanek s predstavnikom Kivi d.o.o. (KJ)

Potekali so dogovori glede nadgradenj aplikacije Katalog živil za javno naročanje.

Arhiv: Slovenija – evropska gastronomska regija 2021 (TZ, BR)

S predstavniki STO smo se pogovarjali o področju gastronomije in izzivih, ki jih prinaša naziv gastronomska regija 2021.

Arhiv: Sestanek s predsednikom Sekcije SEBAP (TZ, PMD)

S predsednikom Sekcije SEBAP je potekalo usklajevanje gradiva za skupščino.