Tretja redna seja članov Certifikacijskega odbora Inštituta Kon-cert na temo osnutkov postopkov in pogojev certificiranja različnih shem.
Udeležili smo se prvega sestanka na MKGP glede aktivnosti za pripravo Evropske regije gastronomije 2021. Cilj projekta je dvig prepoznavnosti in kvalitete slovenske kulinarike na gastronomski nivo s povečanjem deleža uporabe slovenskih živil (lokalnih, regionalnih, ekoloških).
Izveden je bil pregled pripravljenih dokumentov in dogovorjene so bile aktivnosti, ki sledijo do oddaje projektne dokumentacije.
Potekal je prvi redni sestanek delovne skupine za implementacijo zavez sektorja brezalkoholnih pijač v letošnjem letu. Na sestanku smo predstavili aktivnosti, ki so se zgodile v 2018, predstavili novosti na področju zavez na nacionalni ravni in na ravni drugih držav članic EU ter okvirno pripravili plan aktivnosti za 2019.
Na GZS-ZKŽP smo v sodelovanju z MKGP in ARSKTRP pripravili predstavitev 5. javnega razpisa za podukrep 4.2 - Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019. 25 kmetijskih in živilskih podjetij se je imelo možnost informirati glede razpisnih pogojev ter postaviti konkretna vprašanja odgovornim. Še vedno pa ostajajo največje težave pri pridobivanju okoljevarstvenih soglasij.
Potekal je prvi redni sestanek delovne skupine za implementacijo zavez sektorja mlekarstva v letošnjem letu. Na sestanku smo predstavili aktivnosti, ki so se zgodile v 2018, predstavili novosti na področju zavez na nacionalni ravni in na ravni drugih držav članic EU ter okvirno pripravili plan aktivnosti za 2019.
Izvedba delavnice za javne zavode, kako uporabljati Katalog živil za javno naročanje in zaključiti javno naročilo za objavo na portalu javnih naročil.
S predstavniki Sekcije prašičerejcev smo se udeležili sestanka z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na temo aktualnih razmer v sektorju. Prav tako smo določili prioritetne ukrepe za izboljšanje samooskrbe, ki bodo del enotnega strateškega načrta.
Predstavitev spletne aplikacije »Katalog živil za javno naročanje« na HLG (Visoki skupini za prehrano) v Luxembourgu. Evropska komisija je namreč sprejela slovensko dobro prakso na javnih naročilih in jo vključila v predlog novega Joint Action na prehrani, ki se bo pričel pripravljati prihodnji mesec.
Predstavniki podjetij so se sestali z Varuhom odnosov v verigi preskrbe s hrano.