-FAO poziva mednarodno skupnost, da ukrepa za ohranitev biodiverzitete, ki je nujno potrebna za pridelavo hrano. - Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je začela posvetovanje o osnutku posodobitve ocene tveganja za leto 2005 za pet ftalatov, ki se uporabljajo v materialih, namenjenih za stik z živili. -Na konferenci v Addis Ababi, kjer so se zbrali strokovnjaki in ministri za področje kmetijstva iz več kot 130 držav, so zaključili, da obstaja potreba po večjem mednarodnem sodelovanju za reševanje problematike nevarnih živil. -EK je potrdila sorto sliv »The Vale of Clwyd Denbigh Plum« za edino avtohtono sorto sliv v Walesu.
EK je 22. februarja objavila dolgo pričakovano tržno raziskavo o stročnicah, ki poudarja odvisnost EU od uvoza proteinsko bogatih poljščin, predvsem soje.
EK je sprejela nova pravila o državni pomoči v kmetijskem sektorju De minimis – prag za nacionalno podporo kmetom je z novimi parili povišan na 25 000 EUR, saj se pričakuje, da se bo zgodil Brexit „brez dogovora“ . Nova pravila zvišujejo znesek za pomoč kmetom, ki jo lahko države članice razdelijo brez predhodnega obvestila, iz 15 000 EUR na 25 000 EUR na kmetijsko gospodarstvo v obdobju treh let.
Evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan je, ko se je srečal z Evropskim ekonomsko-socialnim odborom (EESO), prejel podporo za predlagan model izvajanja SKP, skupaj s pozivom, da se interesi kmetov upoštevajo pri trgovinskih pogovorih.
Decembra 2018 je povprečna cena surovega mleka v EU znašala 35,6 €/100 kg, kar je 1,4 % manj kot v novembru. Povprečna cena masla je v 6. tednu znašala 457 €/100 kg, kar je 1,8 % več kot prejšnji mesec. V primerjavi s prejšnjim mesecem, se je cena povišala tudi mleku v prahu in čedarju.
Decembra 2018 je povprečna cena rdečega vina v Franciji znašala 6,26 €/hl, v Italiji 4,07 €/hl, v Španiji pa 3,96 €/hl. V primerjavi z novembrom 2018 se je cena vina v Franciji znižala za 3,9 %, v Španiji za 8,7 %, v Italiji pa se cena ni spremenila.
Povprečna cena piščančjega mesa je v 6. tednu v EU znašala 183,01 €/100 kg, kar je 0,8 % več kot prejšnji teden, enako kot prejšnji mesec in 0,2 % manj kot lansko leto. Povprečna cena piščančjega mesa je v ZDA znašala 163,26 €/100 kg, v Braziliji pa 90,38 €/100 kg.
Povprečna cena jajc je v 5. tednu v EU znašala 125,9 €/100 kg, kar je 0,4 % manj kot prejšnji teden, 5,2 % manj kot prejšnji mesec in 18,8 % manj kot prejšnje leto.
20. februarja je v pristanišču Rouen povprečna cena pšenice znašala 197 €/t, kar je 6 % manj kot prejšnji mesec in 20 % več kot lansko leto. Cena ječmena je znašala 175 €/t, kar je 12 % manj kot prejšnji mesec in 4 % več kot lani. V pristanišču Bordeaux je cena koruze znašala 180 €/t, kar je 5 % manj kot prejšnji mesec in 14 % več kot lani.
19. februarja je v pristanišču Rouen cena repičnega semena znašala 372 €/t, kar je 3 % manj kot prejšnji mesec in 5 % manj kot lani. V Bordeauxu je cena sončničnega semena znašala 323 €/t, kar je 9 % več kot prejšnji mesec in 7 % več kot lani.