Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Podeljeni prvi certifikati Zaupanja vreden upravnik

    Podeljeni prvi certifikati Zaupanja vreden upravnik

    Strokovna služba GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami je danes v imenu Združenja upravnikov nepremičnin podelila prvih 6 certifikatov Zaupanja vreden upravnik, s katerimi želimo etažnim lastnikom pomagati pri izbiri najbolj kakovostnih izvajalcev storitev upravljanja.

    Arhiv: Nujne spremembe stanovanjskega zakona - novinarska konferenca ZSS

    Arhiv: Nujne spremembe stanovanjskega zakona - novinarska konferenca ZSS

    ZSS Združenje stanovanjskih skladov je na novinarski konferenci prestavilo svoja stališča v zvezi s predlogom Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona, ki ga je Vlada Republike Slovenije sprejela na 127. redni seji 23. marca letos in predloge, ki bi pripomogli k ustreznejšemu reševanju stanovanjskih problemov državljanom in k vzdržnemu sistemu zagotavljanja javnih najemnih stanovanj.

    Arhiv: Strokovni posvet o najemnem trgu v Republiki Sloveniji

    Arhiv: Strokovni posvet o najemnem trgu v Republiki Sloveniji

    Prepričani smo, da je pravi čas, da se glede navedene problematike izrečeta stroka in javnost ter poenotijo stališča in sprejmejo zaključki, ki bodo resornim ministrstvom v pomoč pri oblikovanju končnih rešitev. Strokovni posvet je namenjen vsem udeležencem najemnega trga, lastnikom nepremičnin, najemnikom, mladim, nepremičninskim družbam, nepremičninskim strokovnjakom, predstavnikom ministrstev in lokalnih skupnosti.

    Arhiv: Predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o načinu delitve in obračunu stroškov za toploto v stanovanjskih in drugih stavbah z več posameznimi deli

    Na spletnih straneh Ministrstva za infrastrukturo je objavljen predlog Pravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o načinu delitve in obračunu stroškov za toploto v stanovanjskih in drugih stavbah z več posameznimi deli. Pripombe zbiramo do vključno 19.08.2016, na zpn@gzs.si

    Arhiv: 17. srečanje nepremičninskih organizacij

    17. srečanje nepremičninskih organizacij Velenje, petek 09.09.2016

    Arhiv: Poročilo o izobraževalnem seminarju: Strokovno vzdrževanje stavb – skrb dobrega upravnika, Ljubljana, 18.05.2016

    Združenje upravnikov nepremičnin pri Zbornici za poslovanje za nepremičninami je v sodelovanju z Elektrotehniško zvezo Slovenije in Slovenskim združenjem za požarno varnost pripravilo in izvedlo po našem mnenju, pa tudi po rezultatih anketnega vprašalnika, koristen izobraževalni seminar za vse, ki se ukvarjajo z upravljanjem nepremičnin. Objavljamo rezultate ankete o zadovoljstvu udeležencev in foto utrinke.

    Arhiv: Strokovno vzdrževanje stavb - skrb dobrega upravnika

    Arhiv: Strokovno vzdrževanje stavb - skrb dobrega upravnika

    Izobraževalno delavnico: Strokovno vzdrževanje stavb - skrb dobrega upravnika bomo izvedli v sredo 18. maja 2016. Podrobno bomo obdelali: vzdrževanje stavb, električne inštalacije, strelovode, vzdrževanje dvigal, zaščito pred požarom ter varovanje in videonadzor. Udeleženci prejmejo publikacijo Elektrotehniške zveze Slovenije: Upravljanje stavb in električna varnost.

    Arhiv: ZPN E-novice št. 11/2016

    Objavljamo število 11/2016

    Arhiv: Program dela ZPN za obdobje 2016-2019

    Upravni odbor ZPN je na svoji 4. seji, dne 24.03.2016, med drugim sprejel Program dela ZPN za obdobje 2016-2019.

    Arhiv: Odgovori na vprašanja o delitvi stroškov toplote in ukrepih za energetsko sanacijo

    ZUN-Združenje upravnikov nepremičnin je 17. februarja organiziralo strokovni posvet o delitvi stroškov toplote in ukrepih za izboljšanje energetske učinkovitosti večstanovanjskih stavb. Pred in na samem strokovnem posvetu je bilo izpostavljenih precej vprašanj, na katera pa na samem posvetu ni bilo mogoče v celoti odgovoriti. Na ZPN smo vsa vprašanja zbrali in v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo nanje tudi pisno odgovorili.

    Arhivi