Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Predlog davčnega prestrukturiranja ni v interesu večine podjetij

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) vnovič opozarjamo, da bo predvideno davčno prestrukturiranje celotno gospodarstvo zgolj bolj obremenilo.

GZS v svojih stališčih o predlogu davčnega prestrukturiranja zagovarja interese večine slovenskega gospodarstva. Naše izhodišče je, da mora davčna reforma zasledovati cilja ustvarjanja večjega števila delovnih mest in zagotavljanja večje konkurenčnosti. Čeprav razumemo legitimne interese posameznih podjetij, ne smemo zanemariti interesov večine gospodarstva, ki je v drugačnem položaju.

Začudeni smo nad izjavami ministra Dušana Mramorja, da gospodarstvo njegov predlog davčnega prestrukturiranja podpira - čeprav je iz številnih javnih izjav jasno, da ne GZS ne večina drugih reprezentativnih predstavnic gospodarstva ni zadovoljnih s takšnim predlogom. Sklicevanje ministra na izjave predstavnikov posameznih podjetij, ki so z zornega kota specifičnih razmer v svojih podjetjih lahko sicer legitimne, ne morejo biti nadomestilo za socialni dialog z uradnimi reprezentativnimi predstavniki gospodarstva, ki zastopajo gospodarstvo kot celoto.

Ključni podatki za razumevanje razmer v Sloveniji so naslednji:      >>>Komentar GZS

 

 

Fotogalerija





 

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.