Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2019/2020

Namen javnega poziva je: - zbrati ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji z namenom informiranja učencev, dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in s tem podporo njihovemu odločanju za izobraževanje glede na potrebe na trgu dela, - ponuditi delodajalcem enotno oddajanje potreb po kadrovskih štipendistih in promocijo potreb med učenci, dijaki in študenti.

Arhiv: DODATEK št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

20. novembra 2018 so predstavniki delodajalcev in delojemalcev podpisali Dodatek št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije. Dodatek je začel veljati s 1. januarjem 2019 in se ga od tedaj dalje tudi uporablja. Dodatek je bil usklajen v procesu pogajanj med delodajalci in delojemalci, ki je potekal v drugi polovici leta 2018. Vsebuje novo tarifno prilogo in doloća najnižji polni znesek regresa za letni dopust za leto 2019, ki znaša 950€ in velja do določitve novega zneska.

Arhiv: FORMULA USPEHA ZA GOSPODARSKO ODLIČNOST

FORMULA USPEHA ZA GOSPODARSKO ODLIČNOST je: • Povečanje učinkovitosti javnega sektorja • Sprememba dohodninske lestvice v korist neto prejemkov • Usklajevanje izobraževanja in usposabljanja na delu z razvojnimi spremembami na trgu dela • Razvoj trga kapitala z vsemi finančnimi instrumenti, pridobivanje zaupanja in sprememba regulative • Vzpostavitev okolja za domače in tuje talente • Okrepitev menedžerskih praks

Arhiv: Minimalna plača - izjava Sonje Šmuc

Arhiv: Ob začetku pogajanj za višje plače v javnem sektorju

Danes se začenjajo pogajanja o dvigu plač v javnem sektorju. Malo je znanega o pogajalskih okvirih, še manj o povišanju mase za plače, ki je za Vlado RS še sprejemljiva zaradi zagotavljanja javnofinančne vzdržnosti. V gospodarstvu bomo pogajanja budno spremljali, saj bi popuščanje zahtevam sindikatov javnega sektorja zaradi ohranitve trenutnega socialnega miru lahko povečalo javno-finančna tveganja in vplivalo na srednjeročni gospodarski razvoj naše države.

Arhiv: Dan inovativnosti 2018: 10 zlatih priznanj in posebno priznanje za mlado podjetje.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Arhiv: Novi vladi: nas je zadnja kriza kaj naučila?

Oblikovanje nove, manjšinske vlade spremlja bojazen, da bo politična trgovina s šesto stranko vodila do nebrzdanega povečanje javne porabe

Arhiv: Pred podpisom koalicijske pogodbe je čas za matematiko

Pred podpisom koalicijske pogodbe od političnih strank bodoče vlade pričakujemo jasne izračune...

Arhiv: Koalicijski sporazum o sodelovanju v Vladi Republike Slovenije za mandatno obdobje 2018–2022

Koalicijska pogodba za mandatno obdobje 2018–2022.

Arhiv: Varstvo osebnih podatkov po GDPR

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.