Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Izpod peresa gravnega ekonomista GZS

V območju evra se je optimizem v storitvenem delu gospodarstva nekoliko okrepil, medtem ko je v industriji prvič po petih letih in pol upadel pod vrednost 50, kar pomeni krčenje industrijske proizvodnje. Zaposlenost se kljub temu še povečuje, predvsem v storitvenem delu gospodarstva, medtem ko v proizvodnji ostaja nespremenjena.

Arhiv: Videospot za promocijo poklicnega izobraževanja

Videospot poklicnega izobraževanja.

Arhiv: Proračun bolj ambiciozen od gospodarske rasti

Fokusni komentar: Proračun bolj ambiciozen od gospodarske rasti.

Arhiv: Izšla je avstrijska edicija Discover Slovenia

Izšla je avstrijska edicija Discover Slovenia. Revija v nemškem jeziku prikazuje gospodarska gibanja v slovenskem okolju ter poslovne rezultate slovenskega gospodarstva. Izpostavljena so podjetja, ki sodelujejo z Avstrijo, in so najbolj aktivna v izvozu, razvoju in dodani vrednosti.

Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2019/2020

Namen javnega poziva je: - zbrati ponudbo kadrovskih štipendij v Republiki Sloveniji z namenom informiranja učencev, dijakov in študentov o vseh razpoložljivih kadrovskih štipendijah pred izbiro izobraževanja in s tem podporo njihovemu odločanju za izobraževanje glede na potrebe na trgu dela, - ponuditi delodajalcem enotno oddajanje potreb po kadrovskih štipendistih in promocijo potreb med učenci, dijaki in študenti.

Arhiv: DODATEK št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

20. novembra 2018 so predstavniki delodajalcev in delojemalcev podpisali Dodatek št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije. Dodatek je začel veljati s 1. januarjem 2019 in se ga od tedaj dalje tudi uporablja. Dodatek je bil usklajen v procesu pogajanj med delodajalci in delojemalci, ki je potekal v drugi polovici leta 2018. Vsebuje novo tarifno prilogo in doloća najnižji polni znesek regresa za letni dopust za leto 2019, ki znaša 950€ in velja do določitve novega zneska.

Arhiv: FORMULA USPEHA ZA GOSPODARSKO ODLIČNOST

FORMULA USPEHA ZA GOSPODARSKO ODLIČNOST je: • Povečanje učinkovitosti javnega sektorja • Sprememba dohodninske lestvice v korist neto prejemkov • Usklajevanje izobraževanja in usposabljanja na delu z razvojnimi spremembami na trgu dela • Razvoj trga kapitala z vsemi finančnimi instrumenti, pridobivanje zaupanja in sprememba regulative • Vzpostavitev okolja za domače in tuje talente • Okrepitev menedžerskih praks

Arhiv: Minimalna plača - izjava Sonje Šmuc

Arhiv: Ob začetku pogajanj za višje plače v javnem sektorju

Danes se začenjajo pogajanja o dvigu plač v javnem sektorju. Malo je znanega o pogajalskih okvirih, še manj o povišanju mase za plače, ki je za Vlado RS še sprejemljiva zaradi zagotavljanja javnofinančne vzdržnosti. V gospodarstvu bomo pogajanja budno spremljali, saj bi popuščanje zahtevam sindikatov javnega sektorja zaradi ohranitve trenutnega socialnega miru lahko povečalo javno-finančna tveganja in vplivalo na srednjeročni gospodarski razvoj naše države.

Arhiv: Dan inovativnosti 2018: 10 zlatih priznanj in posebno priznanje za mlado podjetje.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.