Zapri

Novice


Arhiv: Zviševanje davkov bo dodatno ogrozilo panoge, ki se že soočajo s krizo

V gospodarstvu smo in želimo še naprej biti solidarni do tistih, ki so jih avgustovske poplave prizadele, vendar so nekatere rešitve v predlogu Zakona o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev nesorazmerne in nesprejemljive za gospodarstvo, predvsem za tisti del, ki se že mesece sooča s padanjem naročil, nižjo proizvodnjo in celo z odpuščanji zaposlenih.

Arhiv: Povračilo nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju zaradi poplav je podaljšano do konca novembra 2023

Vlada RS je v petek, 27.10.2023, s sklepom podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače zaposlenim na začasnem čakanju na delo v povezavi s posledicami poplav. Omenjeni ukrep je podaljšan za obdobje od 1.11. do 30.11.2023.

Arhiv: Potrjene spremembe Zakona o delovnih razmerjih

Poslanke in poslanci so sprejeli zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (novela ZDR-1), katerega namen je izboljšati delovne pogoje s spodbujanjem preglednejše in predvidljivejše zaposlitve ob zagotavljanju prilagodljivosti na trgu dela, izboljšanje dostopa delavcev do informacij o njihovih delovnih pogojih in izboljšanje samih delovnih pogojev.

Arhiv: Vlada sprejela novelo zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav

Ljubljana, 27. oktobra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela predlog novele zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov. Njen cilj je, da bi prizadeti čim prej prejeli predplačilo za sanacijo stanovanj, med rešitvami je tudi črtanje solidarnostnega prispevka. Vlada je predlog novele že poslala v potrditev v DZ po nujnem postopku.

Arhiv: Vlada za mesec dni podaljšala ukrep čakanja na delo

Ljubljana, 27. oktobra (STA) - Vlada je danes na dopisni seji sprejela sklep o podaljšanju ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo za mesec dni, to je do 30. novembra. Finančne posledice podaljšanja so ocenjene na 2,5 milijona evrov, so po seji sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Arhiv: Materiale potrebujemo - ali jih bomo izdelovali mi, ali kdo drug

12. oktober 2023. »Industrija proizvodnje materialov je trenutno v največji stiski in se sooča z zaskrbljujočim padanjem naročil. Potrebujemo konkretne in ciljane ukrepe države. Država, ki ne bo imela zadostnih virov strateških materialov, jih bo prisiljena uvažati, zato mora s svojimi materiali upravljati pametno ter spodbujati vlaganja v raziskave in razvoj alternativnih materialov in tehnologij,« je bila jasna generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na letnem srečanju SRIP MATPRO.

Arhiv: REC2023 - 10. konferenca Sekcije zbiralcev in predelovalcev kovinskih in nekovinskih odpadkov

REC2023 - 10. konferenca Sekcije zbiralcev in predelovalcev kovinskih in nekovinskih odpadkov.

Arhiv: Stališče gospodarstva o predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja - 2

Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Slovensko – nemška gospodarska zbornica in Advantage Austria Ljubljana so na predsednika vlade, ministrsko ekipo, poslanske skupine v Državnem zboru RS ter na Državni svet RS naslovile pismo, v katerem pobudnikom Predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja, za kar trenutno poteka zbiranje 5.000 podpisov državljank in državljanov, očitajo zavajanje javnosti, pomanjkanje javne razprave, kršitev evropskih pravil in standardov, uvajanje novih administrativnih obremenitev in novih dajatev.

Arhiv: Odprt razpis za Nagrade GZS

Gospodarska zbornica Slovenije razpisuje Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2023. Prejmejo jo predstavniki podjetja, ki z izjemnimi rezultati ter odličnostjo dosegajo izboljšanje gospodarskega položaja svoje družbe in prispevajo k razvoju gospodarstva v Sloveniji.

Arhiv: Razmere v gospodarstvu, kam nas peljejo reforme in stanje na področju delovanja ESS

Na petkovi novinarski konferenci so predsedniki gospodarskih zbornic in delodajalskih združenj, članic ESS, pojasnili razloge za izstop iz ESS. Pri tem so izpostavili, kaj gospodarstvo brez odlašanja potrebuje.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.