Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: KANDIDATNA LISTA ZA ČLANE UPRAVNEGA ODBORA

25.3.2023 je potekel rok za prijavo kandidatur za člane organov upravljanja GZS ZKMN. Na Združenje kovinskih materialov in nekovin smo dobili 24 prijav za člane UO združenja za mandatno obdobje 2023 - 2027.

Arhiv: Javno pismo predsedniku vlade: Še vedno množica nerešenih vprašanj na področju energetike

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) so danes na predsednika vlade RS naslovili javno pismo, v katerem so opozorili na ključna še ne rešena vprašanja na področju energetike. Opozarjajo, da zakon o pomoči gospodarstvu in uredba, ki regulira cene energentov, ne zajemata vseh podjetij ter izpostavljajo, da so v najslabšem primeru velika in energetsko intenzivna podjetja. Poleg tega so zakonodajne rešitve ustvarile dodatne nerazumljive in nedopustne razlike tako med posameznimi podjetji kot dejavnostmi.

Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

V mesecu maju 2023 poteče mandat Skupščini GZS in ostalim voljenim organom GZS.

Arhiv: Rok za oddajo vlog za pomoč gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023 se izteče jutri 28.2.2023

Rok za oddajo vlog za pomoč gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023 se izteče jutri 28.2.2023.

Arhiv: Ponovni poziv vladi k razrešitvi vprašanj glede pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize

Gospodarska zbornica Slovenije in še štiri delodajalske organizacije - Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije – so na predsednika vlada ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport in ministra za okolje, podnebje in energijo vnovič naslovile dopis, v katerem opozarjajo na še vedno nerešena vprašanja glede pomoči gospodarstvu zaradi energetske draginje.

Arhiv: PREGLEDA POMOČI GOSPODARSTVOM IN GOSPODINJSTVOM NA PODROČJU ENERGETIKE IN DRAGINJE

Tabelarni pregled pomoči države na področju draginje in energije za gospodarstvo in gospodinjstva, ki so bili sprejeti do sedaj.

Arhiv: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023

Slovenska podjetja se že dlje časa srečujejo z visokimi cenami energentov, nestabilnim poslovnim okoljem, veliko razliko v konkurenčnosti podjetij znotraj EU zaradi različnih pristopov k reševanju energetske krize ter s poslabšanjem gospodarske situacije.

Arhiv: Pomoč zaradi visokih cen energentov v 2022

Vnos dejanskih podatkov do 31. 1.2023.

Arhiv: GZS pozdravlja sprejeto uredbo in poziva Vlado tudi k reševanju problematike velikih in energetsko intenzivnih podjetij

Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo odločitev vlade, ki je sledila predlogom gospodarskih organizacij in sprejela uredbo, s katero je zamejila ceno električne energije za mikro, mala in srednja podjetja. Pričakujemo, da bo vlada vložila dodatne napore v reševanje problematike velikih in energetsko intenzivnih podjetij, ki nimajo regulirane cene in so morala v zadnjih mesecih zakupiti električno energijo za 2023 po enormno visokih cenah.

Arhiv: V veljavi Uredba o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja

Uredba je začela veljati 1. 1. 2023 in velja do 30. 6. 2023. Omejitev drobnoprodajne cene iz te uredbe velja tudi za pogodbe o dobavi, sklenjene v obdobju od 9. 11. 2022 do vključno 31. 12. 2022 za dobave v času veljavnosti te uredbe.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.