Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Vabilo na konferenco INOVATIVNA SLOVENIJA, 4.6.2010

    na pobudo predsednika Vlade, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, skupaj z Vlado Republike Slovenije, organizira

    Konferenco »INOVATIVNA SLOVENIJA«,
    ki bo 4. junija 2010, od 10.00 do 13. 00 ure v Hotelu Lev, Vošnjakova ulica 1, Ljubljana.

    Slovenija se skupaj s številnimi državami nahaja v obdobju globalne gospodarske krize in je na nekaterih področjih relativno slabo pripravljena aktivno izstopiti iz povprečja ter odločno odgovoriti na številne izzive, ki jih ta kriza prinaša. V pripravi sta nov Nacionalni raziskovalno razvojni program (NRRP) ter (Nacionalni program visokega šolstva (NPVŠ) za obdobje naslednjih petih let, ki ob pravem času nudita zakonsko utemeljeno osnovo za odločen in skladen premik iz povprečja. Strokovnjaki ter vsakodnevna gibanja opozarjajo, da se proizvodnja hitro seli v države z nižjo ceno dela. Če hočemo še naprej ohranjati blagostanje in trajnostno socialno državo, moramo biti sposobni izvajati gospodarsko uspešne dejavnosti, ki so mednarodno konkurenčne in temeljijo na kompleksnih rešitvah in znanju. Če nove vrednosti ne bomo ustvarili, tudi ne bomo imeli česa deliti, tudi za vse večje okoljske in socialne potrebe. To je izziv, ki se ga moramo primerno lotiti. Je izziv inovativne Slovenije, celotne Vlade RS, ob ustreznem upoštevanju vseh deležnikov in dejavnikov, ki so povezani z inovacijami.

    Na konferenci bodo izhodišča za razpravo s predsednikom Vlade RS, ki bo predvidoma ves čas navzoč, predstavili tisti, ki se vsakodnevno srečujejo z inovacijsko dejavnostjo, njenimi možnosti in izzivi v Sloveniji, oziroma so pristojni za oblikovanje prihodnje podobe inovacij s Sloveniji. 

    V pripetem dokumentu objavljamo program konference in prijavnico. Prijave zbiramo do petka, 28. maja 2010 na elektronski naslov barbara.ceglar@gov.si ali po faksu: 01/478 47 10 ali po pošti na naslov Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologiji, Kotnikova 38, 1000 Ljubljana.
    Število mest je omejeno!

    Vljudno vabljeni!

    Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo
    Tajništvo Direktorata za Tehnologijo
    Kotnikova 38, 1000 Ljubljana
    tel: 01 478 47 22


    Pripeti dokumenti

    Fotogalerija