Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Aktualni razpisi v Sloveniji

    V sodelovanju s Tiko pro d.o.o. smo pripravili aktualne razpise v Sloveniji.

    Šest pravil delegiranja

    Kako s transolucijskim delegiranjem uspešno do sprememb.

    GZS podelila že 383 spričeval za gradbene delovodje

    GZS podelila že 383 spričeval za gradbene delovodje

    Vsi z uspešno opravljenim delovodskim izpitom in najmanj 5 let delovnih izkušenj se lahko vpišejo v imenik vodij del na GZS - ZGIGM.

    Važno je, pri kom odpadna embalaža nastaja

    Važno je, pri kom odpadna embalaža nastaja

    O tem, kaj bo z izdelki, ko bodo odvrženi, je treba razmišljati že pri razvoju. V Nemčiji so nekatere dodatne obveznosti že stopile v veljavo.

    Novosti glede regresa za letni dopust

    Regres za letni dopust za leto 2019 je po sprejetju zakonskih sprememb davčno razbremenjen.

    Enostavneje in hitreje čez mejo

    Enostavneje in hitreje čez mejo

    ATA zvezek (ATA Carnet) – potni list za blago – je dokument, ki vam omogoča, da določeno blago peljete v drugo državo brez plačila carine.

    Z akreditivi do boljše plačilne discipline

    V slovenskem gradbeništvu, kljub zelo hudim posledicam neplačil, ki so se dogajala med krizo, ko mnogi izvajalci in podizvajalci niso prejeli plačil s strani njihovih naročnikov za svoje pošteno opravljeno delo, še vedno ni razširjene prakse zavarovanj plačil z akreditivi, tako kot je to praksa v različnih industrijah ali na mednarodnih trgih gradbenih storitev.

    Dobre prakse za večjo zaposlenost generacije 55 plus

    Število zaposlenih, starejših od 55 let, se stalno povečuje, čemur se morajo podjetja prilagoditi. Na nacionalni konferenci 55+ so bili predstavljeni primeri dobrih praks, ki pozitivno prispevajo k povečanju deleža aktivnih v generaciji 55+.

    Skleniti skušamo prekinjen krog znanja

    SAZOR GIZ, slovenska avtorska in založniška organizacija za pravice reproduciranja, ki zastopa pisatelje, publiciste in znanstvenike, je po večletnih prizadevanjih leta 2016 uspela uveljaviti Sporazum o reproduciranju avtorskih del, h kateremu so pristopile osnovne in srednje šole ter vrtci, zdaj pa si podobno pogodbo prizadevajo podpisati tudi z gospodarstvom.

    Dobre prakse naj bi bile nagrajene z nižjimi prispevki

    Na delovanje podjetij pomembno vplivajo tudi potrošniki, ne zgolj zakonodaja – vsak nakup je posredno glas za način delovanja. Prednost v novi ureditvi pa bodo imela tista podjetja, ki so že pred leti razvila trajnostno, okoljsko naravnano strategijo.