Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Univerza in podjetja so razvojni partnerji

    Pomanjkanje kadrov je izziv tudi za univerzo. Prepričani so, da s sodelovanjem na prenosu znanja in tehnologij lahko naredijo več, digitalna delovna mesta so več kot samo računalnik ali tablica.

    Arhiv: Družbena odgovornost je več kot dobrodelnost

    Vedno več vlagateljev vključuje elemente ESG (okoljsko, družbeno in upravljavsko) v postopek odločanja o naložbah, zaradi česar so smernice ESG z vidika zagotavljanja kapitala vse pomembnejše.

    Arhiv: »Izstopov zaradi nezadovoljstva nimamo«

    »Osnova našega programa je zajeta v treh inicialkah imena Zbornice osrednjeslovenske regije - ZOR, ki pomeni Zaposleni, Okolje in Rast,« pojasnjuje direktorica zbornice Marjana Majerič.

    Arhiv: Nič ne kaže na umirjanje razmer

    Gospodarstvo opozarja na veliko negotovost, povezano z energetsko draginjo, dobavami, rastejo tudi ostali stroški in vse skupaj se že preliva tudi v višje cene končnih izdelkov.

    Arhiv: Če se ne bomo povezali, nas bodo drugi prehiteli

    Za doseganje ciljev pametne specializacije in prehoda na zeleno bo treba urediti več področij, če ne želimo izgubiti mesta v svetovnem vrhu.

    Arhiv: Slovenska industrijska strategija: Visoki cilji do leta 2030

    Slovenija si je v Slovenski industrijski strategiji zastavila visoke cilje, ki naj bi bili doseženi do leta 2030. A da bi jih dosegli, bo treba še veliko postoriti. Vse to v Strateškem načrtu razvojnega preboja Horizonti prihodnosti naslavlja tudi GZS.

    Arhiv: Do leta 2025 5G praktično povsod

    Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS stanje na področju elektronskih komunikacij v Sloveniji ocenjuje kot dobro, še posebej ob dejstvu, da Slovenija spada med države z največ ruralnega dela ozemlja v EU.

    Arhiv: Pričakujejo dvig brez primere

    Gospodarska zbornica Slovenije je v Strateškem načrtu razvojnega preboja Horizonti prihodnosti kot enega od ciljev vključila infrastrukturne pogoje, saj je njihova vzpostavitev nujna za uravnotežen razvoj. Brez sodobne in kvalitetne infrastrukture se gospodarstvo ne more razvijati, zato pa so potrebna vlaganja tako v izgraditev kot v posodobitev infrastrukture. »Drugi tir je izjemnega pomena za logistične tokove v regiji, zlasti pa za Slovenijo.

    Arhiv: Brez javnega potniškega prometa ni multimodalnosti

    Brez javnega potniškega prometa ni mogoče govoriti o multimodalnosti, ki jo bo v prihodnosti nujno treba uveljaviti. Ključno pa bo, da bo masovni javni potniški promet konkurenčen z vidika dostopnosti in hitrosti potovanja.

    Arhiv: Tudi iz te krize bo slovenska logistika izšla kot zmagovalka

    Vsaka kriza prinaša priložnosti. Za logistiko in transport je trenutna kriza lahko odlična priložnost za nadaljnjo digitalizacijo panoge. »Treba je storiti vse, da slovenska logistika ostane konkurenčna sosednjim državam,« pravi direktor GZS – Združenja za promet Robert Sever v svojem intervjuju za Glas gospodarstva.