Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Regija ima ugodno okolje za inoviranje

  Inovacije in digitalizacija prispevajo k povečanju učinkovitosti in produktivnosti podjetij, avtomatizacija in z njo povezana digitalizacija proizvodnje sta pogoj za obstanek na globalnem trgu.

  Arhiv: Regija že 15 let posluje z neto čistim dobičkom

  Gospodarstvo Dolenjske in Bele krajine že leta ustvarja najvišjo dodano vrednost na zaposlenega v Sloveniji, leta 2021 (vir: AJPES) 63.735 evra, in največji delež ustvarjenih prihodkov na tujih trgih, leta 2021 67 odstotkov.

  Arhiv: Napredki so, a nas čaka še veliko dela

  Ob razvoju BIM tehnologij je digitalizacija doživela svoj razcvet tudi v gradbeništvu. Na tej točki se pojavljajo izzivi predvsem pri prenašanju novih konceptov v prakso, saj so razlike med napredkom v posameznih panogah lahko zelo velike.

  Arhiv: Industrija uči industrijo

  Panoga svetovalnega inženiringa je v Sloveniji glede na trenutno poslovanje podjetij v razmeroma dobrem stanju, veliko vprašanje pa je, kaj bo prinesla prihodnost.

  Arhiv: GZS je svetilnik, ki kaže pravo smer

  Gospodarstvo želi primerljive, konkurenčne pogoje in stabilno poslovno okolje in za to se GZS zavzema, poudarja nova generalna direktorica Vesna Nahtigal v svojem intervjuju za februarsko izdajo revije Glas gospodarstva.