Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Poslovni tednik št. 36/2017

  Izšel je e-bilten Poslovni tednik št. 36/2017.

  Kako našpičiti Slovenijo za izvozni preboj izdelkov z visoko dodano vrednostjo

  Preteklo leto je skupina za digitalno preobrazbo storitev pri GZS, ki sem jo vodil, pripravila nekaj ključnih pobud za Vrh gospodarstva 2016. Zato menim, da sem dolžan napisati kratko poročilo o napredku na posameznih področjih ter podati predloge za nadgradnjo v izvozni preboj prek platforme GaaP v prihodnjem obdobju.

  Center za digitalno transformacijo Slovenije

  Slovenija naj bi dobila prebojni center za digitalno transformacijo Slovenije - »Digital Innovation Hub Slovenia«. Znanje imamo, treba ga je le še povezati.

  Prihodnost je v poklicih, odpornih na robote

  Urbani agronom, koordinator poucevanja otrok na domu, osebni digitalni svetovalec, organizator spletnih skupnosti, amnezijski kirurg, specialist za odvajanje odvisnosti od tehnologije …

  2,5 milijona evrov za digitalizacijo MSP

  Vsaj 82 MSP-jev bo lahko uspešno digitaliziralo svoje poslovanje do leta 2018 s pomocjo javnega razpisa. Ce ste zamudili prvi rok za prijavo, vam je na voljo še drugi.

  Široko odprite oci in išcite najbolj nenavadne povezave

  Znanec, ki je ustanovil obetaven startup, del casa preživi na delu v San Franciscu in Silicijevi dolini na lovu za strankami in vlagatelji. Pravi, da na tem obmocju živi okoli šest milijonov ljudi, od tega milijon programerjev. Morda pretirava, a jasno je, da je Silicijeva dolina s tovrstnim cloveškim kapitalom trenutno popek sveta.

  Lestvica največjih elektroindustrijskih družb

  Lestvica največjih elektroindustrijskih družb

  Lestvica največjih elektroindustrijskih družb

  Krepitev evra ne bo vplivala na investicije

  Najsodobnejša linija za izdelavo kondenzatorskih filtrov in najnovejši pametni števci. To sta le dva produkta, ki bosta rezultat načrtovanih investicij v elektroindustriji.

  Cilj: biosenzor za odkrivanje demence

  Cilj: biosenzor za odkrivanje demence

  Razvoj EEG-ja in biosenzorja bi pomagal pri zgodnjem odkrivanju demence. To je cilj vertikale Aktivno in zdravo staranje v SRIP-u Zdravje – medicina.

  74 milijonov evrov za inovativne projekte

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo bo finančno pomagalo vsaj 150 inovativnim projektom. Zbrali smo nasvete tistih, ki so že uspešno kandirali na podobnih razpisih.