Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Koronavirus pretresel panogo, a izzivi ležijo tudi drugje

    Podjetja so se morala hitro odzvati na spremembe, ki jih je prinesla pandemija.

    Trendi v prehranski industriji

    Sodobni potrošniki cenijo lokalno, tradicionalno, zaupanja vredno, okolju prijazno. Proizvajalci so se na to odzvali.

    Samooskrba zagotavlja varnost za obdobje ekonomskih kriz

    Spodbujanje kratkih oskrbnih verig ter lokalne hrane sta ena od prioritet skupne kmetijske politike EU in tudi strateška usmeritev slovenske kmetijske politike.

    Top 50 najhitreje rastočih majhnih podjetji

    Top 50 najhitreje rastočih majhnih podjetji

    Kdo in kdaj potrebuje dovolilnico za prevoz blaga

    Prevoznik potrebuje dovolilnico za prevoz blaga v države, kjer je prevoz dovoljen samo na njihovi podlagi. Dovolilnice izdaja Gospodarska zbornica Slovenije na oddelku Javne listine.

    Ključni ukrepi PKP5 na področju dela

    To so ključni ukrepi, ki jih prinaša t. i. PKP5 na področju dela.

    Krepitev dvojnega zelenega in digitalnega prehoda

    Čeprav se svet sooča z zdravstveno krizo, EU ne odstopa od ciljev zelenega in digitalnega prehoda, s ključnim ciljem 55-odstotnega zmanjšanja emisij toplogrednih plinov do 2030 glede na izhodiščno leto 1990.

    Cilji gospodarstva do 2030

    Zeleno, ustvarjalno in pametno so trije elementi, ki sestavljajo vizijo Slovenske industrijske strategije 2021-2030.

    Razvoj mora biti hiter in učinkovit

    Inovativnost tako na področju izdelkov kot embalaže in delovnih procesov igra pomembno vlogo tudi v živilskopredelovalni industriji. Podjetja se na potrebe aktivno odzivajo na vseh področjih.

    Sledljivost vpliva tudi na potrošnikovo odločitev o nakupu

    S sistemi za sledljivost do boljšega nadzora nad stroški, hitrejše odzivnosti, zmanjšanja napak, reklamacij in sledljivosti posameznega izdelka skozi vso preskrbovalno verigo. Sledljivost vpliva tudi na potrošnika.