Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma

    Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (v nadaljevanju MGRT) je danes v Uradnem listu objavilo Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma.

    Arhiv: Inovacij ni, če niso finančno podprte

    Gorenjska ima kar nekaj srednjih in velikih podjetij, ki so, ko govorimo o inovativnosti, zelo uspešna, ker za njimi stoji dobro podprt in inovacijsko odgovoren vodstveni kader, pravi Jadranka Švarc, direktorica Regionalne zbornice Gorenjska v svojem intervjuju za septembrsko številko revije Glas gospodarstva.

    Arhiv: Pravni vidiki sodelovanja z medijskimi vplivneži

    Kako so lahko pravno urejena vedno bolj popularna in pogosta sodelovanja z medijskimi vplivneži?

    Arhiv: Največji tveganji v naslednjih 18 mesecih

    Poleg dveh večjih tveganj - recesije zaradi energetske krize ter višje inflacije od pričakovane, so na vidiku tveganja šibke rasti Kitajske zaradi politike ničelne tolerance do okužb s covidom-19, prehranska negotovost ter dolžniška kriza.

    Arhiv: Grozeča kriza in insolventnost

    Ob grozečem poglabljanju krize se je na uveljavitev Direktive o prestrukturiranju in insolventnosti najbolje pripraviti vnaprej.

    Arhiv: Vodik kot gorivo prihodnosti

    Vodikova strategija ima cilj spodbujati proizvodnjo, shranjevanje, infrastrukturo in uporabo vodika. Slovenija še nima strategije za vodik, sprejetje pričakujemo v okviru Nacionalno energetskega in podnebnega načrta.

    Arhiv: Trg energentov in vpliv na gospodarstvo

    Izzivi dobavljivosti in cene so zajeli tudi trg električne energije. Enostavnih rešitev ni na vidiku, piše glavni ekonomist GZS Bojan Ivanc v svoji analizi.

    Arhiv: Energetska draginja in obstoj industrije v Sloveniji

    Slovenija ima na področju industrije dolgoletno tradicijo, ki sega v same začetke industrializacije v Evropi in svetu. Naravne danosti, predvsem vodni viri, les, premog, rude in geostrateška lega, so v naše kraje privabili industrialce iz Evrope. Kaj se lahko naučimo iz preteklosti in kaj moramo storiti danes? O tem piše mag. Vekoslav Korošec, direktor GZS – Združenja za inženiring v septembrski številki Glasa gospodarstva.

    Arhiv: Kupci še vedno prisegajo na klasiko

    Inovacije živilskih podjetij, ki jih kupci najbolj opazijo, se povečini nanašajo na produkte – najsi gre za popolnoma nove izdelke, za nadgradnjo obstoječih ali za prenovljeno podobo. Pogosto pa imajo pozitiven vpliv na poslovanje tudi spremembe v proizvodnih procesih, ki potrošnikom ostanejo nevidne.

    Arhiv: Geopolitične eskalacije so trenutno največja bojazen

    Potencialni razpleti treh trenutno največjih vprašanj, s katerimi se ukvarja gospodarstvo, bodo narekovali gibanje cen surovin in gospodarskih trendov, meni glavni ekonomist GZS Bojan Ivanc v svojem intervjuju za septembrsko izdajo revije Glas gospodarstva.