Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Intervju z direktorjem GZS – Zbornice elektronske in elektroindustrije: Elektronska in elektroindustrija ni zaspana panoga

    Poslovanje panoge bi bilo še boljše, če se v podjetjih ne bi soočali s pomanjkanjem kadrov. Robotizacijo je treba vpeljevati zelo premišljeno, hud izziv je mehanizem za trajnostno financiranje ESG, pravi dr. Marjan Rihar, direktor GZS – ZEE.

    Arhiv: Intervju z direktorico Severno Primorske gospodarske zbornice: Za razvoj regije smo odgovorni vsi, ki lahko nanj kakorkoli vplivamo

    Ključnega pomena je, da lokalna oblast zna prisluhniti potrebam gospodarstva, ga upoštevati in se zaveda, da se investicije v gospodarski razvoj skupaj z ustrezno stanovanjsko politiko, še posebej za mlade, zelo bogato povrnejo v dobrobit vseh prebivalcev.

    Arhiv: Kreativni nasvet: Zakaj je LinkedIn koristen za podjetje in zaposlene

    Spoznajte glavne koristi aktivnosti na LinkedInu – tako za podjetja kot posameznike znotraj organizacij.

    Arhiv: Pomoč zaradi visokih cen energije pozna in (pre)šibka

    Ker je vojna v Ukrajini takoj vplivala na dodaten porast cen na borzah, ocenjujemo, da bo gospodarstvo potrebovalo še dodaten sveženj pomoči. Na GZS upamo na čimprejšnji dialog z državo o tej tematiki. Še bolj kot kdaj prej potrebujemo tako kratkoročne kot dolgoročne sistemske rešitve za podporo oskrbi z energijo.

    Arhiv: »V živo« o horizontih prihodnosti

    Razvojni dokument Horizonti prihodnosti je plod tvornega sodelovanja gospodarstvenikov in Gospodarske zbornice Slovenije, za njegovo udejanjanje pa bo potrebno tudi sodelovanje političnih odločevalcev.

    Arhiv: Intervju z Björnom Kuipersom: »Ko si izkušen, se z zunanjimi pritiski ne obremenjuješ več«

    Največja razlika med opravljanjem dela menedžerja in nogometnega sodnika je v času, ki je na voljo za odločitev, pravi Björn Kuipers, nekdanji nogometni sodnik Björna Kuipersa, ki je sodil finale EURO lige med Italijo in Anglijo.