Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

  Novice


  Arhiv: Vsak tuji trg je »unikum«

  Slovenski izvozniki dokazujejo, da se da uspeti tudi na trgih izven EU.

  Arhiv: Kam postaviti slovenske paviljone?

  Smo končno odkrili zdravilo za zmanjšanje teritorialne »monokulturnosti« slovenskega izvoza? Seveda ne.

  Arhiv: Španija: Potreben je pravi pristop

  Povezujemo, krepimo prepoznavnost, odkrivamo poslovne priložnosti za slovenska podjetja in preko mreže partnerjev odpiramo vrata. Konec novembra (od 21. do 25. novembra) CEMP z lokalnimi partnerji pripravlja delegacijo v Navarro in Baskijo.

  Arhiv: Saudova Arabija: Zaupanje se gradi počasi

  Center za mednarodno poslovanje pri GZS je v sodelovanju s slovenskimi nosilci internacionalizacije in saudskimi partnerji zasnoval niz promocijskih aktivnosti slovenskega gospodarstva na saudskem trgu.

  Arhiv: Koreja: Priložnosti na več področjih

  Sporazum z EU je pospešil rast blagovne menjave. V okviru novo odprtega veleposlaništva v Seulu deluje gospodarski oddelek, s katerim GZS že načrtuje skupne aktivnosti za pomoč našim izvoznikom. V začetku decembra bo potekal poslovni dogodek z naslovom Korea Grand Sourcing Fair 2022 (KGSF 2022), na katerem se bodo udeleženci lahko srečali s korejskimi dobavitelji, letos prvič pa bodo organizirana tudi poslovna srečanja tujih dobaviteljev s korejskimi uvozniki.

  Arhiv: Možnost za razvojni preskok je, če nas energetska kriza ne upočasni

  »Dosedanja gospodarska rast nam daje možnost za razvojni preskok in upamo, da nas energetska kriza ne bo upočasnila oz. ustavila in nam pobrala prihranke in dobičke iz preteklih let,« pravi Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice, v intervjuju za oktobrsko številko revije Glas gospodarstva.

  Arhiv: Če je Evropa zdaj notranji trg, moramo iskati priložnosti na celinah, kjer nismo prisotni

  Minister Matjaž Han napoveduje, da bodo storili vse, da Slovenija obdrži konkurenčnost in da bo še naprej izvozna družba, ki se bo pomaknila v verigi dobaviteljev na še višje mesto.

  Javni razpis - P7CE 2022 - Krizno likvidnostni kredit
  Javni razpis za spodbujanje razvoja zadrug - BIZI ZADRUGE