Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Svetovne novosti iz posavskih podjetij

    Podjetja v Posavju so med vodilnimi v Sloveniji in tudi širše tako po inovativnosti kot tudi pri prilagajanju zelenemu in digitalnemu prehodu.

    Arhiv: Posavje je izvozno orientirana regija

    V letu 2021 je posavskemu gospodarstvu prvič uspelo v enem letu povečati prihodke za več kot milijardo evrov. Posavje je ekonomsko močna regija na vzhodnem delu osrednje Slovenije …

    Arhiv: Alternativna goriva so realnost

    Nove tehnologije postajajo čedalje pomembnejši del mobilnosti. Število električnih vozil počasi narašča, razvoj gre naprej tudi v primeru drugih alternativ.

    Arhiv: Poenoteni EU cilji in pravila ravnanja z embalažo in odpadno embalažo

    Evropska uredba nadomešča direktive za ureditev področja embalaže in odpadne embalaže v EU. Države članice morajo količine odpadne embalaže na prebivalca v primerjavi z letom 2018 do leta 2040 znižati za 15 %.

    Arhiv: Do visoko zastavljenih ciljev z zelenimi tehnologijami

    Vlaganje v zelene tehnologije pomeni prednost pred konkurenco. Nekatera podjetja se lahko pohvalijo z dosežki na svetovni in evropski ravni.

    Arhiv: Nujna je poenostavitev postopkov

    Postopki za pridobivanje okoljevarstvenih dovoljenj (OVD) so dolgotrajni, kar vpliva na časovnico novih investicij v podjetjih. Preberite več v članku za decembrsko izdajo revije Glas gospodarstva.

    Arhiv: Rak rana ostajajo okoljevarstvena dovoljenja

    Podjetja zaradi dolgotrajnih postopkov izgubljajo dodano vrednost, zaradi česar so spremembe na področju izdaje okoljevarstvenih dovoljenj nujne. Vendar pa slediti spremembam na področju okoljevarstvene zakonodaje ni mačji kašelj.

    Arhiv: Vsak tuji trg je »unikum«

    Slovenski izvozniki dokazujejo, da se da uspeti tudi na trgih izven EU.

    Arhiv: Kam postaviti slovenske paviljone?

    Smo končno odkrili zdravilo za zmanjšanje teritorialne »monokulturnosti« slovenskega izvoza? Seveda ne.

    Arhiv: Španija: Potreben je pravi pristop

    Povezujemo, krepimo prepoznavnost, odkrivamo poslovne priložnosti za slovenska podjetja in preko mreže partnerjev odpiramo vrata. Konec novembra (od 21. do 25. novembra) CEMP z lokalnimi partnerji pripravlja delegacijo v Navarro in Baskijo.