Informacije in pomoč

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Razvoj zahteva pospešena vlaganja v omrežje

    Slovensko omrežje je trenutno v solidnem stanju, a že kliče po posodobitvi in nadgraditvi.

    Arhiv: Na debirokratizaciji postopkov se premalo dela

    Dolgotrajni postopki ogrožajo investicije podjetij, ki želijo vpeljati najnovejšo tehnologijo.

    Arhiv: ZVO-2: nove, dodatne obveznosti, kratki roki prilagoditve

    Novi Zakon o varstvu okolja (ZVO-2) je stopil v veljavo 13. aprila. Ta datum je zelo pomemben, saj z njim tečejo roki prilagoditve novim ali dodatnim zahtevam, ki jih zakon prinaša za širok krog različnih zavezancev.

    Arhiv: Cene surovin v luči geopolitičnih dogodkov v vzhodni Evropi

    Cene surovin so v prvem četrtletju 2022 doživele precejšnjo nestanovitnost, vendar so še naprej naraščale zaradi negotove ponudbe. Obeti za trge surovin so močno odvisni od trajanja vojne v Ukrajini in resnosti motenj blagovnih tokov, s ključnim tveganjem, da bi lahko bile cene surovin višje dlje časa.

    Arhiv: Inflacija zaradi rasti cen v gospodinjstvih šele v povojih

    Geopolitična tveganja narekujejo trende cenam energentov in hrani.

    Arhiv: »Za resnejši razvojni preboj je nujen dotok svežega kapitala«

    Primorsko-notranjsko regijo pestijo številni izzivi. Poleg pomanjkanja prostora za investicije ter večjih akterjev, ki bi spodbudili lokalno gospodarstvo, težavo predstavlja tudi manko kadra oziroma njegova nezadostna izobrazba.

    Arhiv: Vsi, ki danes poslujemo, smo zmagovalci mnogih kriz

    Za podjetja iz panoge kovinske industrije je bilo v letu 2021 najpomembneje, da so imela naročila, pa da jim je z ukrepi uspelo zavarovati zaposlene pred množičnimi okužbami s covidom-19.

    Arhiv: Odziv vlade mora biti tokrat bistveno hitrejši

    Gospodarstvo po objavi evropskih smernic za reševanje energetske krize REPower EU pričakuje čimprejšnji odziv vlade, pravi Vesna Nahtigal, koordinatorica SRIP MATPRO.

    Arhiv: Kako komunicirati v težkih situacijah, da ne izgubite kupcev

    V kriznih situacijah je izjemno pomembna prijazna komunikacija, vključno z uporabo ustreznih besed in tona glasu. Kako komunicirati v težkih situacijah, pojasnjuje Andreja Jernejčič v članku v majski številki Glasa gospodarstva, pa tudi na webinarju, ki bo 24. maja.

    Arhiv: Slovenija bo svetilnik na zemljevidu krožnega gospodarstva

    »Velikani v Evropi in po vsem svetu potrebujejo testna okolja. Kje najdeš testno okolje, kot je v Sloveniji? Ga ni,« pravi Bart Stegeman, slovenski orkestrator za krožno gospodarstvo in transformacijo vrednostnih verig v organizaciji EIT Climate-KIC. Priložnosti je pri nas ogromno, pojasnjuje v intervjuju za majsko številko revije Glas gospodarstva.